Meni Search

Okrećem novi list

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Sočna aromatična torta
Fina pikantna piletina
Žuti medaljoni
Oslić s maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vegetina enchilada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje punjene crvenim radićem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljubavne šurlice
Lignje i tikvice na štapiću
Grčka seljačka salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tunom
Zlatna piletina
Grill povrće na salatu
Špageti na kineski način
Juha od rikule i račića
Uskršnja šunka na zabavan način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata u košaricama od parmezana
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Bruskete od cvjetače
Raskošna ljetna tava
Mini lazanje
Marokanska salata s cous-cousom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Španjolski migas s bundevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bugarska pita od krumpira
Empanade s pestom
Mesne okruglice u umaku
Salata od pečene rotkvice sa medom
Popečci od cvjetače
Caponata alla Podravka
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Polpete od slanutka s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata od tune i povrća
Čarobni štapići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Palačinke s nadjevom od riže
Prilog od prokulica
Juha od bundeve s jabukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohana skuta
Govedina s lukom
Janjetina na padelu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći gulaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Zapečena ricotta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pirjani kunić
Krumpir u košuljici
Popečci od bulgura s umakom
Senf s paprikama
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od soma
Rolice od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Mirisni prilog iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto na španjolski način
Cous-cous s povrćem
Rosti
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Pileća prsa iz pećnice
Povrtni ražnjići
Čudotvorni čaj za detoks
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata s neobičnim preljevom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto tortice
Mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Pohane paprike
Male teleće pitice
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina s mascarponeom
Salata od quinoe i povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Papreni tart s marelicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kozice s rižom
Lignje na šumskom rižotu
Sočna Wellington pečenka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zimski punč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke