Meni Search

Okrećem novi list

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Fina pikantna piletina
Salata u košaricama od parmezana
Lignje punjene crvenim radićem
Brusketa s avokadom
Crveno ljetno varivo
Caponata alla Podravka
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Pohana skuta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesne okruglice u umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Voćna juha od višanja
Polupunjene paprike
Bruskete od cvjetače
Raskošna ljetna tava
Španjolski migas s bundevom
Zimski punč
Male teleće pitice
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Oslić s maslinama
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje i tikvice na štapiću
Lignje na šumskom rižotu
Ljubavne šurlice
Zabavni kineski ravioli
Salata od tune i povrća
Rižoto tortice
Tjestenina fuži s tartufima
Empanade s pestom
Uskršnja šunka na zabavan način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rosti
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata s neobičnim preljevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna rebarca
Pileći gulaš
Rolice od soma
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Ramsteak u seksi umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od cvjetače
Salata s mora
Krumpir u košuljici
Juha od bundeve s jabukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobni štapići
Pečena piletina s limunom
Pohane paprike
Papreni tart s marelicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuglice od riže i svježeg sira
Žuti medaljoni
Zapečena ricotta
Senf s paprikama
Rižini ravioli s mozzarellom
Polpete od slanutka s kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Čudotvorni čaj za detoks
Rižoto na španjolski način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata od quinoe i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kozice s rižom
Sočna aromatična torta
Bugarska pita od krumpira
Govedina s lukom
Juha od rikule i račića
Kaštelanski makaruni
Rolice od blitve
Prilog od prokulica
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od cvjetače i camemberta
Mini lazanje
Sočna Wellington pečenka
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Piletina s pistacijama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pileći bataci s umakom od luka
Grčka seljačka salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Popečci od bulgura s umakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Rižoto s tunom
Marokanska salata s cous-cousom
Pirjani kunić
Vegetina enchilada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke