Meni Search

Okrećem novi list

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Salata s neobičnim preljevom
Rižoto tortice
Palačinke s nadjevom od riže
Cous-cous s povrćem
Kaštelanski makaruni
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Papreni tart s marelicama
Zlatna piletina
Rižoto na španjolski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ramsteak u seksi umaku
Grčka seljačka salata
Mesne okruglice u umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čarobni štapići
Polupunjene paprike
Kineska juha s račićima i gljivama
Kozice s rižom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Proljetno meso i povrće iz woka
Španjolski migas s bundevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od soma
Rolice od blitve
Salata od tune i povrća
Popečci od cvjetače
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna pureća rolada
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani tofu s povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Male teleće pitice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vege odresci s marinadom
Pileća prsa iz pećnice
Zapečena ricotta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mediteranski špageti
Žuti medaljoni
Caponata alla Podravka
Janjetina na padelu
Juha od cvjetače i camemberta
Oslić s maslinama
Senf s paprikama
Prilog od prokulica
Prežgana juha
Krumpir u košuljici
Lignje na šumskom rižotu
Raskošna ljetna tava
Čudotvorni čaj za detoks
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Pohane paprike
Pileći gulaš
Lignje punjene crvenim radićem
Govedina s lukom
Sočna Wellington pečenka
Sočna rebarca
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od quinoe i povrća
Popečci od bulgura s umakom
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Empanade s pestom
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Crveno ljetno varivo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rosti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zimski punč
Salata u košaricama od parmezana
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Brusketa s avokadom
Sočna aromatična torta
Povrtni ražnjići
Ljubavne šurlice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto s tunom
Polpete od slanutka s kurkumom
Ražnjići od lososa
Uskršnja šunka na zabavan način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohana skuta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Juha od bundeve s jabukom
Vegetina enchilada
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Juha od rikule i račića
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke