Meni Search

Okrećem novi list

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rolice od soma
Pečena piletina s limunom
Caponata alla Podravka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobni štapići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna Wellington pečenka
Zlatna piletina
Male teleće pitice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna rebarca
Raskošna ljetna tava
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mediteranski špageti
Pileći gulaš
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od bundeve s jabukom
Špageti na kineski način
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Savici sa špinatom i satricom od sira
Papreni tart s marelicama
Palačinke s nadjevom od riže
Čudotvorni čaj za detoks
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Empanade s pestom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Cous-cous s povrćem
Polupunjene paprike
Sočna aromatična torta
Rižoto tortice
Oslić s maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice u umaku
Prilog od prokulica
Uskršnja šunka na zabavan način
Zabavni kineski ravioli
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetina enchilada
Zapečena ricotta
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Rolice od blitve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata u košaricama od parmezana
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata od quinoe i povrća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Žuti medaljoni
Vege odresci s marinadom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Španjolski migas s bundevom
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto na španjolski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prežgana juha
Pohana skuta
Lignje i tikvice na štapiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohane paprike
Salata od tune i povrća
Sočna pureća rolada
Grčka seljačka salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ražnjići od lososa
Popečci od bulgura s umakom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisni prilog iz pećnice
Zimski punč
Rezanci s krušnim mrvicama
Crveno ljetno varivo
Brusketa s avokadom
Rosti
Juha od cvjetače i camemberta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od rikule i račića
Ljubavne šurlice
Rižini ravioli s mozzarellom
Kozice s rižom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje punjene crvenim radićem
Polpete od slanutka s kurkumom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileća prsa iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Senf s paprikama
Pirjani kunić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tunom
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice
Govedina s lukom
Krumpir u košuljici
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Kuglice od riže i svježeg sira
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke