Meni Search

Okrećem novi list

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Mini lazanje
Kineska juha s račićima i gljivama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Cous-cous s povrćem
Povrtni ražnjići
Marokanska salata s cous-cousom
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od cvjetače
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fina pikantna piletina
Mirisni prilog iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna Wellington pečenka
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Polpete od slanutka s kurkumom
Empanade s pestom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto na španjolski način
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mesne okruglice u umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vege odresci s marinadom
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zabavni kineski ravioli
Salata od quinoe i povrća
Španjolski migas s bundevom
Juha od bundeve s jabukom
Senf s paprikama
Sočna rebarca
Rižoto tortice
Grčka seljačka salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Crveno ljetno varivo
Salata u košaricama od parmezana
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kuglice od riže i svježeg sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krumpir u košuljici
Zlatna piletina
Grill povrće na salatu
Pileći gulaš
Ražnjići od lososa
Uskršnja šunka na zabavan način
Brusketa s avokadom
Popečci od bulgura s umakom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Zapečena ricotta
Žuti medaljoni
Papreni tart s marelicama
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Raskošna ljetna tava
Juha od rikule i račića
Salata s neobičnim preljevom
Govedina s lukom
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Ljubavne šurlice
Čudotvorni čaj za detoks
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje i tikvice na štapiću
Pečena piletina s limunom
Oslić s maslinama
Caponata alla Podravka
Rižoto s tunom
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od cvjetače i camemberta
Rolice od blitve
Kozice s rižom
Sočna pureća rolada
Piletina s pistacijama
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Lignje punjene crvenim radićem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vegetina enchilada
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Voćna juha od višanja
Pohane paprike
Zimski punč
Rosti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od tune i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohana skuta
Čarobni štapići
Rolice od soma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Palačinke s nadjevom od riže
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pirjani kunić
Sočna aromatična torta
Lignje na šumskom rižotu
Polupunjene paprike
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prilog od prokulica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke