Meni Search

Okrećem novi list

Zapečena ricotta

Čudotvorni čaj za detoks
Uzbudljivi kolač od blitve
Grčka seljačka salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Ramsteak u seksi umaku
Polupunjene paprike
Zimski punč
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od cvjetače i camemberta
Popečci od cvjetače
Salata od quinoe i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetina enchilada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Voćna juha od višanja
Janjetina na padelu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mesne okruglice u umaku
Vege odresci s marinadom
Senf s paprikama
Sočna Wellington pečenka
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna aromatična torta
Fina pikantna piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Bruskete od cvjetače
Raskošna ljetna tava
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Mirisni prilog iz pećnice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljubavne šurlice
Pohana skuta
Popečci od bulgura s umakom
Pileći gulaš
Prilog od prokulica
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Prežgana juha
Pohane paprike
Grill povrće na salatu
Lignje i tikvice na štapiću
Zlatna piletina
Rižoto s tunom
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kozice s rižom
Goveđa rebarca sa zeljem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od rikule i račića
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Povrtni ražnjići
Rolice od soma
Empanade s pestom
Rolice od blitve
Papreni tart s marelicama
Caponata alla Podravka
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa iz pećnice
Španjolski migas s bundevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mora
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Lignje na šumskom rižotu
Oslić s maslinama
Male teleće pitice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rosti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s lukom
Salata od tune i povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s pistacijama
Rižoto tortice
Rižoto na španjolski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Žuti medaljoni
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Čarobni štapići
Kuglice od riže i svježeg sira
Cous-cous s povrćem
Mediteranski špageti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Crveno ljetno varivo
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Salata s neobičnim preljevom
Salata u košaricama od parmezana
Špageti na kineski način
Krumpir u košuljici
Kineska juha s račićima i gljivama
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje punjene crvenim radićem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke