Meni Search

Okrećem novi list

Zapečena ricotta

Špageti na kineski način
Čarobni štapići
Vegetina enchilada
Fina pikantna piletina
Kozice s rižom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći gulaš
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata od tune i povrća
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s mascarponeom
Crveno ljetno varivo
Ljubavne šurlice
Mirisni prilog iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Prilog od prokulica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Senf s paprikama
Pileća prsa iz pećnice
Rosti
Salata s neobičnim preljevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Polupunjene paprike
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohana skuta
Juha od bundeve s jabukom
Cous-cous s povrćem
Piletina s pistacijama
Oslić s maslinama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje i tikvice na štapiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečena piletina s limunom
Salata od quinoe i povrća
Španjolski migas s bundevom
Salata s mora
Grčka seljačka salata
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Proljetno meso i povrće iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Čudotvorni čaj za detoks
Povrtni ražnjići
Pohane paprike
Juha od rikule i račića
Rolice od soma
Uskršnja šunka na zabavan način
Caponata alla Podravka
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zimski punč
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Empanade s pestom
Raskošna ljetna tava
Savici sa špinatom i satricom od sira
Grill povrće na salatu
Mini lazanje
Govedina s lukom
Lignje punjene crvenim radićem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto na španjolski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Papreni tart s marelicama
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir u košuljici
Mediteranski špageti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Kineska juha s račićima i gljivama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Žuti medaljoni
Rižoto tortice
Sočna aromatična torta
Kaštelanski makaruni
Popečci od bulgura s umakom
Zabavni kineski ravioli
Male teleće pitice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pirjani kunić
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Popečci od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kuglice od riže i svježeg sira
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna Wellington pečenka
Rižini ravioli s mozzarellom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke