Meni Search

Okrećem novi list

Zapečena ricotta

Male teleće pitice
Čudotvorni čaj za detoks
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bruskete od cvjetače
Papreni tart s marelicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s pistacijama
Salata od tune i povrća
Polupunjene paprike
Pohane paprike
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rižoto na španjolski način
Rosti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pileća prsa iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rezanci s krušnim mrvicama
Oslić s maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata s cous-cousom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisni prilog iz pećnice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata od quinoe i povrća
Sočna aromatična torta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Čarobni štapići
Juha od bundeve s jabukom
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Raskošna ljetna tava
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Juha od cvjetače i camemberta
Povrtni ražnjići
Zimski punč
Salata s mora
Mediteranski špageti
Mesne okruglice u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pečena piletina s limunom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Krumpir u košuljici
Sočna Wellington pečenka
Popečci od cvjetače
Rižoto tortice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Polpete od slanutka s kurkumom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata s neobičnim preljevom
Caponata alla Podravka
Pirjani kunić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pohani tofu s povrćem
Žuti medaljoni
Piletina s mascarponeom
Vegetina enchilada
Brusketa s avokadom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kozice s rižom
Španjolski migas s bundevom
Pohana skuta
Govedina s lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Ljubavne šurlice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prilog od prokulica
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Grčka seljačka salata
Lignje i tikvice na štapiću
Rolice od soma
Kineska juha s račićima i gljivama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Senf s paprikama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Salata u košaricama od parmezana
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Lignje punjene crvenim radićem
Juha od rikule i račića
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Empanade s pestom
Fina pikantna piletina
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke