Meni Search

Okrećem novi list

Zapečena ricotta

Polupunjene paprike
Zabavni kineski ravioli
Sočna aromatična torta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mediteranski špageti
Ljubavne šurlice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rolice od blitve
Vegetina enchilada
Polpete od slanutka s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Uskršnja šunka na zabavan način
Popečci od bulgura s umakom
Rolice od soma
Rosti
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Sočna Wellington pečenka
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini lazanje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Proljetno meso i povrće iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Voćna juha od višanja
Rižoto tortice
Mirisni prilog iz pećnice
Salata od tune i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Kozice s rižom
Pileći gulaš
Čarobni štapići
Žuti medaljoni
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Salata u košaricama od parmezana
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vege odresci s marinadom
Crveno ljetno varivo
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje i tikvice na štapiću
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Rižoto s tunom
Grčka seljačka salata
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohane paprike
Salata s neobičnim preljevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krumpir u košuljici
Mesne okruglice
Rižoto na španjolski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Bruskete od cvjetače
Juha od bundeve s jabukom
Španjolski migas s bundevom
Male teleće pitice
Kineska juha s račićima i gljivama
Špageti na kineski način
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Belgija - Salade Liégeoise
Govedina s lukom
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Prežgana juha
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Oslić s maslinama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Papreni tart s marelicama
Juha od cvjetače i camemberta
Raskošna ljetna tava
Pirjani kunić
Salata s mora
Salata od quinoe i povrća
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Senf s paprikama
Prilog od prokulica
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje punjene crvenim radićem
Caponata alla Podravka
Juha od rikule i račića
Pohani tofu s povrćem
Cous-cous s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Zimski punč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Empanade s pestom
Piletina s pistacijama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke