Meni Search

Okrećem novi list

Zapečena ricotta

Juha od bundeve s jabukom
Salata od tune i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Lignje i tikvice na štapiću
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Male teleće pitice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto tortice
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Ljubavne šurlice
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohana skuta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna Wellington pečenka
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Čarobni štapići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna rebarca
Lignje punjene crvenim radićem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Grčka seljačka salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Prilog od prokulica
Rolice od soma
Tjestenina fuži s tartufima
Polpete od slanutka s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Senf s paprikama
Papreni tart s marelicama
Pohane paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Kozice s rižom
Mesne okruglice u umaku
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje na šumskom rižotu
Empanade s pestom
Krumpir u košuljici
Piletina s pistacijama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Polupunjene paprike
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Juha od rikule i račića
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mesne okruglice
Salata od quinoe i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s neobičnim preljevom
Prežgana juha
Sočna aromatična torta
Žuti medaljoni
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Janjetina na padelu
Rosti
Mediteranski špageti
Popečci od bulgura s umakom
Salata u košaricama od parmezana
Sočna pureća rolada
Govedina s lukom
Vegetina enchilada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Popečci od cvjetače
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Rižoto s tunom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zimski punč
Bruskete od cvjetače
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Juha od cvjetače i camemberta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marokanska salata s cous-cousom
Raskošna ljetna tava
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći gulaš
Povrtni ražnjići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Špageti na kineski način
Oslić s maslinama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Crveno ljetno varivo
Velika Britanija - Pastirska pita
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mini lazanje
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vege odresci s marinadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Zabavni kineski ravioli
Čudotvorni čaj za detoks
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Palačinke s nadjevom od riže
Voćna juha od višanja
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke