Meni Search

Na izmaku snaga

Zapečena ricotta

Sočna aromatična torta
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata sa skutom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Prilog od prokulica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohane paprike
Grill vratina u sendviču
Palamida s čilijem i mangom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Vratina s roštilja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Pureći hamburger
Piletina na tajlandski način
Čarobni štapići
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slatki lungić
Pirjani kunić
Srneći file na salatu
Mesna rolada u tijestu
Fiš paprikaš
Senf s paprikama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s kozjim sirom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Riba u bijelom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Riža s tunom
Piletina s nadjevom od ajvara
Grčka seljačka salata
Cipar - Lungić na ciparski
Dalmatinske polpete
Krem juha sa sjemenkama
Energetske kuglice s kurkumom
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Papreni tart s marelicama
Svinjski file s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Ražnjići od lososa
Pileća krilca s Coca-Colom
Sočni pureći ražnjići
Empanade s pestom
Salata od tune i krastavaca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švicarska juha sa sirom
Špinatova juha s feta sirom
Salata od liganja
Gulaš od gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rosti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill pirjana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Fileti lososa u finom umaku
Juha od rikule i račića
Lazanje u tavi
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Caponata alla Podravka
Pečena piletina s limunom
Vegetina enchilada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Male teleće pitice
Hladna juha od avokada
Pašticada
Sočna pureća rolada
Jakobove kapice s umakom
Špageti s pistacijama
Piletina s pistacijama
Tjestenina u finom umaku
Tjestenina mediterana
Pohani zamotuljci
Prežgana juha
Krumpir u košuljici
Rižoto s tunom
Svinjska jetrica u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke