Meni Search

Ful nabrijan

Zapečeni kotleti od lososa s narančom

Ljetni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dagnje na buzaru
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Rolice od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Pašticada s njokima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski kruščić s lovorom
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa sezonskim povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mirisna pečenka
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Blagdanska rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Popečci od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narančom, kimom i limetom učinite kotlete od pečenog lososa nenadmašnim i uživajte u ukusnom jelu s najdražim društvom.

Sastojci

1 kg kotleta od lososa (4 kom. x 250 g)
1 limeta
½ žličice smeđeg šećera
1 Vegeta Twist za ribu
1 naranča
1 žličica sjemenki kima
1 žličica krupne soli
4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U lim za pečenje stavite papir za pečenje i po njemu rasporedite kotlete lososa. Nakapajte ih sokom od limete, pospite smeđim šećerom i Vegetom Twist za ribu i pustite neka odstoje oko 30 minuta.
  • 2 Naranču dobro operite pa je narežite na tanke ploške i posložite po lososu. Pospite sjemenkama kima i krupnom soli. Nakapajte maslinovim uljem i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto smeđeg šećera možete upotrijebiti žličicu meda.

Posluživanje

Poslužite s pečenim krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 512.1 64 64
Kalcij mg 65.81 7 7
Kalij mg 1342.8 36 36
Pantotenska kiselina mg 4.3 61 61
Niacin mg 29.26 209 146
Vitamin D μg 602.5 301 301
Vitamin A μg 177.26 4 4
Sol g 0.42 0 0
Bjelančevine g 50.46 - -
Vlakna g 2.27 - -
Ugljikohidrati g 8.2 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.76 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 15.27 - -
- zasićene masne kiseline g 4.31 - -
Masti g 29.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke