Meni Search

Ful nabrijan

Zapečeni kotleti od lososa s narančom

Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Lungić u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lagana sarma
Grill pirjana piletina s roštilja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pečena piletina s limunom
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Sendvič s avokadom
Mini lazanje
Meksička party salata
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
Nadjevene lignje
Miješani grill
Popečci od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Mirisna pečenka
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Pašticada s njokima
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Dagnje na buzaru
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Račići na posteljici od povrća
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Urbana pola
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narančom, kimom i limetom učinite kotlete od pečenog lososa nenadmašnim i uživajte u ukusnom jelu s najdražim društvom.

Sastojci

1 kg kotleta od lososa (4 kom. x 250 g)
1 limeta
½ žličice smeđeg šećera
1 Vegeta Twist za ribu
1 naranča
1 žličica sjemenki kima
1 žličica krupne soli
4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U lim za pečenje stavite papir za pečenje i po njemu rasporedite kotlete lososa. Nakapajte ih sokom od limete, pospite smeđim šećerom i Vegetom Twist za ribu i pustite neka odstoje oko 30 minuta.
  • 2 Naranču dobro operite pa je narežite na tanke ploške i posložite po lososu. Pospite sjemenkama kima i krupnom soli. Nakapajte maslinovim uljem i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto smeđeg šećera možete upotrijebiti žličicu meda.

Posluživanje

Poslužite s pečenim krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 512.1 64 64
Kalcij mg 65.81 7 7
Kalij mg 1342.8 36 36
Pantotenska kiselina mg 4.3 61 61
Niacin mg 29.26 209 146
Vitamin D μg 602.5 301 301
Vitamin A μg 177.26 4 4
Sol g 0.42 0 0
Bjelančevine g 50.46 - -
Vlakna g 2.27 - -
Ugljikohidrati g 8.2 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.76 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 15.27 - -
- zasićene masne kiseline g 4.31 - -
Masti g 29.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke