Meni Search

Ful nabrijan

Zapečeni kotleti od lososa s narančom

Rajčica s kukuruzom
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pečenka
Mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Lungić s povrćem
Pirjani kunić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Fileti lososa u finom umaku
Salata s mora
Čarobna ljetna piletina
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Dagnje na buzaru
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice na ražnjiću
Okruglice u umaku od rajčice
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Pašticada s njokima
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narančom, kimom i limetom učinite kotlete od pečenog lososa nenadmašnim i uživajte u ukusnom jelu s najdražim društvom.

Sastojci

1 kg kotleta od lososa (4 kom. x 250 g)
1 limeta
½ žličice smeđeg šećera
1 Vegeta Twist za ribu
1 naranča
1 žličica sjemenki kima
1 žličica krupne soli
4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U lim za pečenje stavite papir za pečenje i po njemu rasporedite kotlete lososa. Nakapajte ih sokom od limete, pospite smeđim šećerom i Vegetom Twist za ribu i pustite neka odstoje oko 30 minuta.
  • 2 Naranču dobro operite pa je narežite na tanke ploške i posložite po lososu. Pospite sjemenkama kima i krupnom soli. Nakapajte maslinovim uljem i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto smeđeg šećera možete upotrijebiti žličicu meda.

Posluživanje

Poslužite s pečenim krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 512.1 64 64
Kalcij mg 65.81 7 7
Kalij mg 1342.8 36 36
Pantotenska kiselina mg 4.3 61 61
Niacin mg 29.26 209 146
Vitamin D μg 602.5 301 301
Vitamin A μg 177.26 4 4
Sol g 0.42 0 0
Bjelančevine g 50.46 - -
Vlakna g 2.27 - -
Ugljikohidrati g 8.2 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.76 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 15.27 - -
- zasićene masne kiseline g 4.31 - -
Masti g 29.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke