Meni Search

Ful nabrijan

Zapečeni kotleti od lososa s narančom

Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Meso s repom
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meksička party salata
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Brusketa s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Marinirana piletina s roštilja
Dagnje na buzaru
Salata od liganja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Lignje s povrćem i smokvama
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Pizza s tunom
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Delikatesna junetina na češki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski kruščić s lovorom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Blagdanska rolada
Voćna juha od višanja
Pašticada s njokima
Račići na posteljici od povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u bijelom umaku
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narančom, kimom i limetom učinite kotlete od pečenog lososa nenadmašnim i uživajte u ukusnom jelu s najdražim društvom.

Sastojci

1 kg kotleta od lososa (4 kom. x 250 g)
1 limeta
½ žličice smeđeg šećera
1 Vegeta Twist za ribu
1 naranča
1 žličica sjemenki kima
1 žličica krupne soli
4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U lim za pečenje stavite papir za pečenje i po njemu rasporedite kotlete lososa. Nakapajte ih sokom od limete, pospite smeđim šećerom i Vegetom Twist za ribu i pustite neka odstoje oko 30 minuta.
  • 2 Naranču dobro operite pa je narežite na tanke ploške i posložite po lososu. Pospite sjemenkama kima i krupnom soli. Nakapajte maslinovim uljem i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto smeđeg šećera možete upotrijebiti žličicu meda.

Posluživanje

Poslužite s pečenim krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 512.1 64 64
Kalcij mg 65.81 7 7
Kalij mg 1342.8 36 36
Pantotenska kiselina mg 4.3 61 61
Niacin mg 29.26 209 146
Vitamin D μg 602.5 301 301
Vitamin A μg 177.26 4 4
Sol g 0.42 0 0
Bjelančevine g 50.46 - -
Vlakna g 2.27 - -
Ugljikohidrati g 8.2 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.76 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 15.27 - -
- zasićene masne kiseline g 4.31 - -
Masti g 29.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke