Meni Search

Ful nabrijan

Zapečeni kotleti od lososa s narančom

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza s tunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Vratina sa sezonskim povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pečenka
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Delikatesna junetina na češki
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Krem juha od tikvica
Piletina laganini
Fini gulaš od gljiva
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Jabučni krumpirići s cimetom
Dagnje na buzaru
Lungić s povrćem
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Lungić u sendviču
Svinjski file s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Pašticada s njokima
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kunić na bijelo
Rajčica s kukuruzom
Aromatizirani kruh
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u bijelom umaku
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narančom, kimom i limetom učinite kotlete od pečenog lososa nenadmašnim i uživajte u ukusnom jelu s najdražim društvom.

Sastojci

1 kg kotleta od lososa (4 kom. x 250 g)
1 limeta
½ žličice smeđeg šećera
1 Vegeta Twist za ribu
1 naranča
1 žličica sjemenki kima
1 žličica krupne soli
4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U lim za pečenje stavite papir za pečenje i po njemu rasporedite kotlete lososa. Nakapajte ih sokom od limete, pospite smeđim šećerom i Vegetom Twist za ribu i pustite neka odstoje oko 30 minuta.
  • 2 Naranču dobro operite pa je narežite na tanke ploške i posložite po lososu. Pospite sjemenkama kima i krupnom soli. Nakapajte maslinovim uljem i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto smeđeg šećera možete upotrijebiti žličicu meda.

Posluživanje

Poslužite s pečenim krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 512.1 64 64
Kalcij mg 65.81 7 7
Kalij mg 1342.8 36 36
Pantotenska kiselina mg 4.3 61 61
Niacin mg 29.26 209 146
Vitamin D μg 602.5 301 301
Vitamin A μg 177.26 4 4
Sol g 0.42 0 0
Bjelančevine g 50.46 - -
Vlakna g 2.27 - -
Ugljikohidrati g 8.2 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.76 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 15.27 - -
- zasićene masne kiseline g 4.31 - -
Masti g 29.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke