Meni Search

Superwoman

Zapečeni kotleti od lososa s narančom

Meksička party salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete od cvjetače
BBQ cheeseburger
Gulaš od oslića i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Finska - Juha s lososom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Male teleće pitice
Ljetni ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Riblji ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s grila
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski gulaš
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirane srdele
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brudet
Svinjski file s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina s medom od kadulje
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Cous-cous s povrćem
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Bakalar s krumpirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Pogača sa sardinom
Lignji po gosposki
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narančom, kimom i limetom učinite kotlete od pečenog lososa nenadmašnim i uživajte u ukusnom jelu s najdražim društvom.

Sastojci

1 kg kotleta od lososa (4 kom. x 250 g)
1 limeta
½ žličice smeđeg šećera
1 Vegeta Twist za ribu
1 naranča
1 žličica sjemenki kima
1 žličica krupne soli
4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U lim za pečenje stavite papir za pečenje i po njemu rasporedite kotlete lososa. Nakapajte ih sokom od limete, pospite smeđim šećerom i Vegetom Twist za ribu i pustite neka odstoje oko 30 minuta.
  • 2 Naranču dobro operite pa je narežite na tanke ploške i posložite po lososu. Pospite sjemenkama kima i krupnom soli. Nakapajte maslinovim uljem i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto smeđeg šećera možete upotrijebiti žličicu meda.

Posluživanje

Poslužite s pečenim krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 512.1 64 64
Kalcij mg 65.81 7 7
Kalij mg 1342.8 36 36
Pantotenska kiselina mg 4.3 61 61
Niacin mg 29.26 209 146
Vitamin D μg 602.5 301 301
Vitamin A μg 177.26 4 4
Sol g 0.42 0 0
Bjelančevine g 50.46 - -
Vlakna g 2.27 - -
Ugljikohidrati g 8.2 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.76 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 15.27 - -
- zasićene masne kiseline g 4.31 - -
Masti g 29.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke