Meni Search

Ful nabrijan

Zapečeni kruh s mljevenim mesom

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sendvič s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Vege odresci s marinadom
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina laganini
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fileti lososa u finom umaku
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Delikatesna junetina na češki
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Dagnje na buzaru
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
Pašticada s njokima
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni lonac
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Okruglice u umaku od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Rajčica s kukuruzom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vratina sa sezonskim povrćem
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zapecite kruh s mljevenim mesom i rastopljenim preljevom od sira i uživajte u novoj verziji glavnog jela.

Sastojci

500 g mljevene junetine
100 g luka
8-10 kriški bijelog kruha
4 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
200 g sira edamera
2 žlice krušnih mrvice
50 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U posudu na 3 žlice dobro zagrijanog ulja stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
  • 2 Dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i uz lagano miješanje popržite do zlatno smeđe boje.
  • 3 Vatrostalnu posudu za pečenje (25x20 cm) premažite preostalim uljem, pa dno prekrijte narezanim kriškama kruha.
  • 4 Po kruhu rasporedite meso, poravnajte ga, pa meso također prekrijte sa jednim redom kruha.
  • 5 Jaja razmutite, dodajte im mlijeko, vrhnje, Vegetu, izmješajte i prelite preko sadržaja u posudi.
  • 6 Pospite naribanim edamerom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite 30 minuta.

Posluživanje

Izvadite, pustite da se ohladi par minuta, pa narežite i poslužite.  

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 695.01 87 87
Kalcij mg 571.73 57 57
Kalij mg 768.72 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.9 27 27
Niacin mg 20.17 144 101
Vitamin D μg 82.5 41 41
Vitamin A μg 1026.84 26 21
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 53.75 - -
Ugljikohidrati g 59.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.43 - -
- zasićene masne kiseline g 26.03 - -
Masti g 61.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke