Meni Search

Ful nabrijan

Zapečeni kruh s mljevenim mesom

Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Meksička party salata
Fini gulaš od gljiva
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rolice od blitve
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Irska janjetina
Vratina sa sezonskim povrćem
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Dagnje na buzaru
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski špageti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pašticada s njokima
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Grdobina s povrćem
Miješani grill
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Krem juha od tikvica
Salata od liganja
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zapecite kruh s mljevenim mesom i rastopljenim preljevom od sira i uživajte u novoj verziji glavnog jela.

Sastojci

500 g mljevene junetine
100 g luka
8-10 kriški bijelog kruha
4 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
200 g sira edamera
2 žlice krušnih mrvice
50 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U posudu na 3 žlice dobro zagrijanog ulja stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
  • 2 Dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i uz lagano miješanje popržite do zlatno smeđe boje.
  • 3 Vatrostalnu posudu za pečenje (25x20 cm) premažite preostalim uljem, pa dno prekrijte narezanim kriškama kruha.
  • 4 Po kruhu rasporedite meso, poravnajte ga, pa meso također prekrijte sa jednim redom kruha.
  • 5 Jaja razmutite, dodajte im mlijeko, vrhnje, Vegetu, izmješajte i prelite preko sadržaja u posudi.
  • 6 Pospite naribanim edamerom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite 30 minuta.

Posluživanje

Izvadite, pustite da se ohladi par minuta, pa narežite i poslužite.  

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 695.01 87 87
Kalcij mg 571.73 57 57
Kalij mg 768.72 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.9 27 27
Niacin mg 20.17 144 101
Vitamin D μg 82.5 41 41
Vitamin A μg 1026.84 26 21
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 53.75 - -
Ugljikohidrati g 59.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.43 - -
- zasićene masne kiseline g 26.03 - -
Masti g 61.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke