Meni Search

Ful nabrijan

Zapečeni kruh s mljevenim mesom

Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni lonac
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Urbana pola
Kuhano meso s umakom od hrena
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Mini lazanje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Dagnje na buzaru
Lungić u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mora
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskavi trokuti
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zapecite kruh s mljevenim mesom i rastopljenim preljevom od sira i uživajte u novoj verziji glavnog jela.

Sastojci

500 g mljevene junetine
100 g luka
8-10 kriški bijelog kruha
4 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
200 g sira edamera
2 žlice krušnih mrvice
50 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U posudu na 3 žlice dobro zagrijanog ulja stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
  • 2 Dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i uz lagano miješanje popržite do zlatno smeđe boje.
  • 3 Vatrostalnu posudu za pečenje (25x20 cm) premažite preostalim uljem, pa dno prekrijte narezanim kriškama kruha.
  • 4 Po kruhu rasporedite meso, poravnajte ga, pa meso također prekrijte sa jednim redom kruha.
  • 5 Jaja razmutite, dodajte im mlijeko, vrhnje, Vegetu, izmješajte i prelite preko sadržaja u posudi.
  • 6 Pospite naribanim edamerom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite 30 minuta.

Posluživanje

Izvadite, pustite da se ohladi par minuta, pa narežite i poslužite.  

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 695.01 87 87
Kalcij mg 571.73 57 57
Kalij mg 768.72 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.9 27 27
Niacin mg 20.17 144 101
Vitamin D μg 82.5 41 41
Vitamin A μg 1026.84 26 21
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 53.75 - -
Ugljikohidrati g 59.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.43 - -
- zasićene masne kiseline g 26.03 - -
Masti g 61.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke