Meni Search

Ful nabrijana

Zapečeni kruh s mljevenim mesom

Rajčica s kukuruzom
Aromatizirani kruh
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Meso s repom
Špageti s ribom
Turske pizze
Povrtni ražnjići
Urbana pola
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Ossobuco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Delikatesna junetina na češki
Odresci od morskog psa
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Grickalica slanutak iz pećnice
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Račići na posteljici od povrća
Piletina sa šafranom
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fini gulaš od gljiva
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Piletina na kijevski način
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Viška pogača
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hlebinska i pretepena juha
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Martinjska guska s hajdinom kašom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha od tikvica
Salata s mora
Povrtni lonac
Rolice od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lazanje s lignjama
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini shepherd's pie
Irska janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zapecite kruh s mljevenim mesom i rastopljenim preljevom od sira i uživajte u novoj verziji glavnog jela.

Sastojci

500 g mljevene junetine
100 g luka
8-10 kriški bijelog kruha
4 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
200 g sira edamera
2 žlice krušnih mrvice
50 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U posudu na 3 žlice dobro zagrijanog ulja stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
  • 2 Dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i uz lagano miješanje popržite do zlatno smeđe boje.
  • 3 Vatrostalnu posudu za pečenje (25x20 cm) premažite preostalim uljem, pa dno prekrijte narezanim kriškama kruha.
  • 4 Po kruhu rasporedite meso, poravnajte ga, pa meso također prekrijte sa jednim redom kruha.
  • 5 Jaja razmutite, dodajte im mlijeko, vrhnje, Vegetu, izmješajte i prelite preko sadržaja u posudi.
  • 6 Pospite naribanim edamerom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite 30 minuta.

Posluživanje

Izvadite, pustite da se ohladi par minuta, pa narežite i poslužite.  

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 695.01 87 87
Kalcij mg 571.73 57 57
Kalij mg 768.72 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.9 27 27
Niacin mg 20.17 144 101
Vitamin D μg 82.5 41 41
Vitamin A μg 1026.84 26 21
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 53.75 - -
Ugljikohidrati g 59.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.43 - -
- zasićene masne kiseline g 26.03 - -
Masti g 61.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke