Meni Search

Ful nabrijana

Zapečeni kruh s mljevenim mesom

Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Aromatizirani kruh
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Špageti s ribom
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice na ražnjiću
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na kijevski način
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Račići na posteljici od povrća
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Kuhano meso s umakom od hrena
Ossobuco
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Pogača sa sardinom
Mediteranski špageti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna rebarca
Manastirski đuveč
Prežgana juha
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Riba u bijelom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Viška pogača
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Miješani grill
Turske pizze
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza sirni jastučići
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Odresci od morskog psa
Marinirana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina u pikantnoj šalši
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Lagana sarma
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Grdobina s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni lonac
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zapecite kruh s mljevenim mesom i rastopljenim preljevom od sira i uživajte u novoj verziji glavnog jela.

Sastojci

500 g mljevene junetine
100 g luka
8-10 kriški bijelog kruha
4 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
200 g sira edamera
2 žlice krušnih mrvice
50 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U posudu na 3 žlice dobro zagrijanog ulja stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
  • 2 Dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i uz lagano miješanje popržite do zlatno smeđe boje.
  • 3 Vatrostalnu posudu za pečenje (25x20 cm) premažite preostalim uljem, pa dno prekrijte narezanim kriškama kruha.
  • 4 Po kruhu rasporedite meso, poravnajte ga, pa meso također prekrijte sa jednim redom kruha.
  • 5 Jaja razmutite, dodajte im mlijeko, vrhnje, Vegetu, izmješajte i prelite preko sadržaja u posudi.
  • 6 Pospite naribanim edamerom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite 30 minuta.

Posluživanje

Izvadite, pustite da se ohladi par minuta, pa narežite i poslužite.  

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 695.01 87 87
Kalcij mg 571.73 57 57
Kalij mg 768.72 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.9 27 27
Niacin mg 20.17 144 101
Vitamin D μg 82.5 41 41
Vitamin A μg 1026.84 26 21
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 53.75 - -
Ugljikohidrati g 59.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.43 - -
- zasićene masne kiseline g 26.03 - -
Masti g 61.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke