Meni Search

Ful nabrijana

Zapečeni kruh s mljevenim mesom

Ossobuco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kroketi od piletine
Salata s mora
Krem juha od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić s povrćem
Odresci od morskog psa
Meso s repom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje s lignjama
Voćna juha od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni lonac
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Fina pikantna piletina
Špageti s ribom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Viška pogača
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisna pečenka
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Urbana pola
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina na kijevski način
Fini gulaš od gljiva
Povrtni ražnjići
Piletina Kiev
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata od liganja
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Turske pizze
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Zabavni kineski ravioli
Lagana sarma
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina laganini
Račići na posteljici od povrća
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zapecite kruh s mljevenim mesom i rastopljenim preljevom od sira i uživajte u novoj verziji glavnog jela.

Sastojci

500 g mljevene junetine
100 g luka
8-10 kriški bijelog kruha
4 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
200 g sira edamera
2 žlice krušnih mrvice
50 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U posudu na 3 žlice dobro zagrijanog ulja stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
  • 2 Dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i uz lagano miješanje popržite do zlatno smeđe boje.
  • 3 Vatrostalnu posudu za pečenje (25x20 cm) premažite preostalim uljem, pa dno prekrijte narezanim kriškama kruha.
  • 4 Po kruhu rasporedite meso, poravnajte ga, pa meso također prekrijte sa jednim redom kruha.
  • 5 Jaja razmutite, dodajte im mlijeko, vrhnje, Vegetu, izmješajte i prelite preko sadržaja u posudi.
  • 6 Pospite naribanim edamerom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite 30 minuta.

Posluživanje

Izvadite, pustite da se ohladi par minuta, pa narežite i poslužite.  

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 695.01 87 87
Kalcij mg 571.73 57 57
Kalij mg 768.72 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.9 27 27
Niacin mg 20.17 144 101
Vitamin D μg 82.5 41 41
Vitamin A μg 1026.84 26 21
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 53.75 - -
Ugljikohidrati g 59.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.43 - -
- zasićene masne kiseline g 26.03 - -
Masti g 61.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke