Meni Search

Ful nabrijana

Zapečeni kruh s mljevenim mesom

Pizza s tunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Viška pogača
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina s povrćem
Proljetna janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Miješani grill
Popečci od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Špageti s ribom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grickalica slanutak iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Grill povrće na salatu
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Mirisna pečenka
Meso s repom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Turske pizze
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s manistrom u škartocu
Fileti lososa u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Ossobuco
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zapecite kruh s mljevenim mesom i rastopljenim preljevom od sira i uživajte u novoj verziji glavnog jela.

Sastojci

500 g mljevene junetine
100 g luka
8-10 kriški bijelog kruha
4 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
200 g sira edamera
2 žlice krušnih mrvice
50 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U posudu na 3 žlice dobro zagrijanog ulja stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
  • 2 Dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i uz lagano miješanje popržite do zlatno smeđe boje.
  • 3 Vatrostalnu posudu za pečenje (25x20 cm) premažite preostalim uljem, pa dno prekrijte narezanim kriškama kruha.
  • 4 Po kruhu rasporedite meso, poravnajte ga, pa meso također prekrijte sa jednim redom kruha.
  • 5 Jaja razmutite, dodajte im mlijeko, vrhnje, Vegetu, izmješajte i prelite preko sadržaja u posudi.
  • 6 Pospite naribanim edamerom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite 30 minuta.

Posluživanje

Izvadite, pustite da se ohladi par minuta, pa narežite i poslužite.  

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 695.01 87 87
Kalcij mg 571.73 57 57
Kalij mg 768.72 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.9 27 27
Niacin mg 20.17 144 101
Vitamin D μg 82.5 41 41
Vitamin A μg 1026.84 26 21
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 53.75 - -
Ugljikohidrati g 59.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.43 - -
- zasićene masne kiseline g 26.03 - -
Masti g 61.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke