Meni Search

Ful nabrijana

Zapečeni kruh s mljevenim mesom

Proljetna janjetina
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Viška pogača
Lazanje s lignjama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Meso s repom
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pogača sa sardinom
Prežgana juha
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Fini gulaš od gljiva
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na kijevski način
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Riba u bijelom umaku
Miješani grill
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Piletina sa šafranom
Grill povrće na salatu
Urbana pola
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni lonac
Lungić s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci od morskog psa
Pizza sirni jastučići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Špageti s ribom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ossobuco
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Lignje s manistrom u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Sendvič s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Turske pizze
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zapecite kruh s mljevenim mesom i rastopljenim preljevom od sira i uživajte u novoj verziji glavnog jela.

Sastojci

500 g mljevene junetine
100 g luka
8-10 kriški bijelog kruha
4 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
200 g sira edamera
2 žlice krušnih mrvice
50 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U posudu na 3 žlice dobro zagrijanog ulja stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
  • 2 Dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i uz lagano miješanje popržite do zlatno smeđe boje.
  • 3 Vatrostalnu posudu za pečenje (25x20 cm) premažite preostalim uljem, pa dno prekrijte narezanim kriškama kruha.
  • 4 Po kruhu rasporedite meso, poravnajte ga, pa meso također prekrijte sa jednim redom kruha.
  • 5 Jaja razmutite, dodajte im mlijeko, vrhnje, Vegetu, izmješajte i prelite preko sadržaja u posudi.
  • 6 Pospite naribanim edamerom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite 30 minuta.

Posluživanje

Izvadite, pustite da se ohladi par minuta, pa narežite i poslužite.  

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 695.01 87 87
Kalcij mg 571.73 57 57
Kalij mg 768.72 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.9 27 27
Niacin mg 20.17 144 101
Vitamin D μg 82.5 41 41
Vitamin A μg 1026.84 26 21
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 53.75 - -
Ugljikohidrati g 59.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.43 - -
- zasićene masne kiseline g 26.03 - -
Masti g 61.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke