Meni Search

Ful nabrijan

Zlatna piletina

Pizza sirni jastučići
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od liganja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grickalica slanutak iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Dagnje na buzaru
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s povrćem
Pašticada s njokima
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Kroketi od piletine
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Delikatesna junetina na češki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Kobasica u pivu i pecivu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Fini gulaš od gljiva
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Popečci od tikvica
Meso s repom
Grdobina u pikantnoj šalši
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina Kiev
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke