Meni Search

Ful nabrijan

Zlatna piletina

Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Lagana sarma
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
Kunić na bijelo
Miješani grill
Dagnje na buzaru
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vege odresci s marinadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Povrtni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Rolice od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pečenka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada s njokima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke