Meni Search

Ful nabrijan

Zlatna piletina

Meso s repom
Grdobina s povrćem
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vratina sa sezonskim povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada s njokima
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Piletina Kiev
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brusketa s avokadom
Popečci od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Šampinjoni u palačinki
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Delikatesna junetina na češki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Dagnje na buzaru
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina u pikantnoj šalši
Miješani grill
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke