Meni Search

Ful nabrijan

Zlatna piletina

Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić u sendviču
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Krem juha od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Urbana pola
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuhano meso s umakom od hrena
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od liganja
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Ražnjići od lososa
Proljetna janjetina
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kobasica u pivu i pecivu
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Brancinovo oko
Riba u bijelom umaku
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Grill povrće na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke