Meni Search

Ful nabrijan

Zlatna piletina

Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Aromatizirani kruh
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Popečci od tikvica
Mesne okruglice
Salata s mora
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Miješani grill
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Mediteranski špageti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni lonac
Dagnje na buzaru
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Pašticada s njokima
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Urbana pola
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Marinirana piletina s roštilja
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke