Meni Search

Ful nabrijan

Zlatna piletina

Hrskavi trokuti
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina Kiev
Dagnje na buzaru
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina laganini
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski špageti
Svinjski file s povrćem
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fish&Chips u tortilji
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Povrtni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irska janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Grickalica slanutak iz pećnice
Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata od liganja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mora
Pašticada s njokima
Lungić s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke