Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Piletina laganini
Urbana pola
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Zabavni kineski ravioli
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vege odresci s marinadom
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina na kijevski način
Ljetni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Mini shepherd's pie
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Turske pizze
Belgija - Salade Liégeoise
Ossobuco
Prežgana juha
Salata s mora
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Lagana sarma
Odresci od morskog psa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Popečci od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Špageti s ribom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Viška pogača
Okruglice u umaku od rajčice
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
Sočna pureća rolada
Irska janjetina
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke