Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Piletina laganini
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Delikatesna junetina na češki
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meso s repom
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje s lignjama
Miješani grill
Martinjska guska s hajdinom kašom
Riba u bijelom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina Kiev
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s povrćem i smokvama
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od lososa
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Ossobuco
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Turske pizze
Rajčica s kukuruzom
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rolice od blitve
Salata od liganja
Špageti s ribom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
Viška pogača
Brusketa s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Kuhano meso s umakom od hrena
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Lignje s manistrom u škartocu
Irska janjetina
Pogača sa sardinom
Mediteranski špageti
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina na kijevski način
Ljetni ražnjići
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke