Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Janjetina s medom od kadulje
Rolice od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Povrtni lonac
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Lazanje s lignjama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina Kiev
Mediteranski kruščić s lovorom
Fini gulaš od gljiva
Urbana pola
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Kuhano meso s umakom od hrena
Lagana sarma
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od tikvica
Proljetna janjetina
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Lignje s manistrom u škartocu
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Voćna juha od višanja
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskavi trokuti
Ražnjići od lososa
Meso s repom
Odresci od morskog psa
Manastirski đuveč
Rajčica s kukuruzom
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Miješani grill
Grdobina s povrćem
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ossobuco
Špageti s ribom
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Hlebinska i pretepena juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Piletina na kijevski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Grill povrće na salatu
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke