Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Prežgana juha
Povrtni lonac
Salata s mora
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Kobasica u pivu i pecivu
Ramsteak u seksi umaku
Piletina na kijevski način
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Odresci od morskog psa
Umak od limete (Molho de limao)
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Riba u bijelom umaku
Piletina laganini
Pirjani kunić
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Miješani grill
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskava pileća krilca
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Čarobna ljetna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mini lazanje
Mirisna pečenka
Viška pogača
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s ribom
Pizza s tunom
Turske pizze
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Lazanje s lignjama
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ossobuco
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fini gulaš od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Nadjevene lignje
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski kruščić s lovorom
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Popečci od tikvica
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Hlebinska i pretepena juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke