Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Salata s mora
Lazanje s lignjama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Grdobina s povrćem
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina sa šafranom
Piletina laganini
Pizza s tunom
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Viška pogača
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Rolice od blitve
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Irska janjetina
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Proljetna janjetina
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vege odresci s marinadom
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Aromatizirani kruh
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Prežgana juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hlebinska i pretepena juha
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Mini shepherd's pie
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Turske pizze
Urbana pola
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Kuhano meso s umakom od hrena
Delikatesna junetina na češki
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Piletina na kijevski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke