Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Mediteranski špageti
Lungić s povrćem
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Irska janjetina
Miješani grill
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od lososa
Lagana sarma
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Urbana pola
Mirisna pečenka
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Fileti lososa u finom umaku
Manastirski đuveč
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje s lignjama
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni lonac
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni ražnjići
Kroketi od piletine
Piletina na kijevski način
Lignje s manistrom u škartocu
Voćna juha od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Brancinovo oko
Lignje s povrćem i smokvama
Rolice od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Viška pogača
Piletina sa šafranom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Prežgana juha
Špageti s ribom
Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Pizza s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Rajčica s kukuruzom
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Blagdanska rolada
Turske pizze
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata od liganja
Krem juha od tikvica
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Jabučni krumpirići s cimetom
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Fini gulaš od gljiva
Ossobuco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke