Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Fina pikantna piletina
Delikatesna junetina na češki
Belgija - Salade Liégeoise
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani tofu s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s manistrom u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Mini shepherd's pie
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Viška pogača
Miješani grill
Hlebinska i pretepena juha
Odresci od morskog psa
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rajčica s kukuruzom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lungić u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Bugarska pita od krumpira
Irska janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Piletina na kijevski način
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Okruglice u umaku od rajčice
Krem juha od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Ossobuco
Fini gulaš od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Špageti s ribom
Prežgana juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Lazanje s lignjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Pečena piletina s limunom
Pogača sa sardinom
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Hrskava pileća krilca
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Čarobna ljetna piletina
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Lignje s povrćem i smokvama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pečenka
Piletina laganini
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke