Meni Search

Okrećem novi list

Zlatna piletina

Belgija - Salade Liégeoise
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pirjani kunić
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s lukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileći gulaš
Čarobni štapići
Voćna juha od višanja
Zapečena ricotta
Čudotvorni čaj za detoks
Ramsteak u seksi umaku
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto s tunom
Popečci od bulgura s umakom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od rikule i račića
Pohani tofu s povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Vege odresci s marinadom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileća prsa iz pećnice
Zimski punč
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Piletina s mascarponeom
Mirisni prilog iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Oslić s maslinama
Sočna rebarca
Juha od bundeve s jabukom
Raskošna ljetna tava
Caponata alla Podravka
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Rižoto na španjolski način
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Salata s neobičnim preljevom
Povrtni ražnjići
Rolice od soma
Grčka seljačka salata
Krumpir u košuljici
Rižoto tortice
Mini lazanje
Senf s paprikama
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći bataci s umakom od luka
Polupunjene paprike
Pohana skuta
Sočna Wellington pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mediteranski špageti
Kineska juha s račićima i gljivama
Uskršnja šunka na zabavan način
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Rosti
Zanimljiva salata s kikirikijem
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pečena piletina s limunom
Žuti medaljoni
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od cvjetače i camemberta
Vegetina enchilada
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Male teleće pitice
Zabavni kineski ravioli
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Španjolski migas s bundevom
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Sočna aromatična torta
Rolice od blitve
Piletina s pistacijama
Empanade s pestom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata u košaricama od parmezana
Ljubavne šurlice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Papreni tart s marelicama
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohane paprike
Lignje i tikvice na štapiću
Mesne okruglice
Prežgana juha
Salata od quinoe i povrća
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prilog od prokulica
Kozice s rižom
Cous-cous s povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke