Meni Search

Okrećem novi list

Zlatna piletina

Cous-cous s povrćem
Salata od quinoe i povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s pistacijama
Čudotvorni čaj za detoks
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Špageti na kineski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohane paprike
Sočna aromatična torta
Rolice od soma
Juha od bundeve s jabukom
Pečena piletina s limunom
Pileći gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Krumpir u košuljici
Zabavni kineski ravioli
Raskošna ljetna tava
Janjetina na padelu
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Empanade s pestom
Rolice od blitve
Rižini ravioli s mozzarellom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mirisni prilog iz pećnice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna Wellington pečenka
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata s neobičnim preljevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Prilog od prokulica
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto tortice
Zimski punč
Španjolski migas s bundevom
Lignje na šumskom rižotu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Velika Britanija - Pastirska pita
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tunom
Salata u košaricama od parmezana
Proljetno meso i povrće iz woka
Uskršnja šunka na zabavan način
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata od tune i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vege odresci s marinadom
Pohana skuta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od cvjetače i camemberta
Vegetina enchilada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani tofu s povrćem
Rosti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Papreni tart s marelicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Polupunjene paprike
Caponata alla Podravka
Lignje i tikvice na štapiću
Čarobni štapići
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Govedina s lukom
Lignje punjene crvenim radićem
Crveno ljetno varivo
Ljubavne šurlice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižoto na španjolski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Njemačka - Jetrica s jabukama
Žuti medaljoni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Polpete od slanutka s kurkumom
Zapečena ricotta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Senf s paprikama
Pileća prsa iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tagliatelle s pečenim povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kozice s rižom
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od bulgura s umakom
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Palačinke s nadjevom od riže
Marokanska salata s cous-cousom
Pileći bataci s umakom od luka
Grčka seljačka salata
Oslić s maslinama
Kuglice od riže i svježeg sira
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice u umaku
Grill povrće na salatu
Kineska juha s račićima i gljivama
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke