Meni Search

Okrećem novi list

Zlatna piletina

Palačinke s nadjevom od riže
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zapečena ricotta
Lignje i tikvice na štapiću
Čudotvorni čaj za detoks
Salata u košaricama od parmezana
Caponata alla Podravka
Empanade s pestom
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Senf s paprikama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Vegetina enchilada
Juha od rikule i račića
Tagliatelle s pečenim povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Cous-cous s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto s tunom
Bruskete od cvjetače
Čarobni štapići
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Raskošna ljetna tava
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kozice s rižom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći gulaš
Juha od cvjetače i camemberta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uskršnja šunka na zabavan način
Voćna juha od višanja
Popečci od bulgura s umakom
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto na španjolski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u košuljici
Prilog od prokulica
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Sočna Wellington pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto tortice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Piletina s mascarponeom
Rolice od soma
Mesne okruglice u umaku
Grčka seljačka salata
Pileći bataci s umakom od luka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kineska juha s račićima i gljivama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od bundeve s jabukom
Žuti medaljoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna rebarca
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prežgana juha
Govedina s lukom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Oslić s maslinama
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Marokanska salata s cous-cousom
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Polupunjene paprike
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od tune i povrća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Male teleće pitice
Lignje punjene crvenim radićem
Pohane paprike
Crveno ljetno varivo
Špageti na kineski način
Brusketa s avokadom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zimski punč
Ljubavne šurlice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Ražnjići od lososa
Papreni tart s marelicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Salata s mora
Španjolski migas s bundevom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pohana skuta
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Sočna aromatična torta
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke