Meni Search

Okrećem novi list

Zlatna piletina

Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Vegetina enchilada
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Popečci od cvjetače
Zimski punč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Žuti medaljoni
Rolice od soma
Zanimljiva salata s kikirikijem
Empanade s pestom
Zapečena ricotta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Salata u košaricama od parmezana
Rižini ravioli s mozzarellom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krumpir u košuljici
Salata od quinoe i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Popečci od bulgura s umakom
Vege odresci s marinadom
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s pistacijama
Čarobni štapići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata s mora
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Rižoto tortice
Ražnjići od lososa
Palačinke s nadjevom od riže
Cous-cous s povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Papreni tart s marelicama
Španjolski migas s bundevom
Male teleće pitice
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Caponata alla Podravka
Mirisni prilog iz pećnice
Čudotvorni čaj za detoks
Grčka seljačka salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohane paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća prsa iz pećnice
Govedina s lukom
Belgija - Salade Liégeoise
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočna aromatična torta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje i tikvice na štapiću
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Polpete od slanutka s kurkumom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Raskošna ljetna tava
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice u umaku
Juha od cvjetače i camemberta
Voćna juha od višanja
Juha od rikule i račića
Prežgana juha
Velika Britanija - Pastirska pita
Rosti
Rižoto s tunom
Oslić s maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od bundeve s jabukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Crveno ljetno varivo
Bruskete od cvjetače
Brusketa s avokadom
Marokanska salata s cous-cousom
Grill povrće na salatu
Sočna Wellington pečenka
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Goveđa rebarca sa zeljem
Senf s paprikama
Rolice od blitve
Kaštelanski makaruni
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kineska juha s račićima i gljivama
Kozice s rižom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od tune i povrća
Mediteranski špageti
Ljubavne šurlice
Polupunjene paprike
Pohana skuta
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina na padelu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke