Meni Search

Superman

Zlatna piletina

Piletina Kiev
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s grila
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Nadjevene lignje
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina u finom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Obojeni hamburger
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek i salata s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavo pečeno pile
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete od cvjetače
Macho hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Pašticada s njokima
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete s povrćem
Tuna burger
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
Kokošja juha s požirakima
Grill vratina u sendviču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Koprivnički odojak
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke