Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Kuglice od riže i svježeg sira
Cous-cous s povrćem
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kroketi od piletine
Popečci od cvjetače
Slatka patka
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Dip od južnog voća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Bakalar s krumpirom
Bouillabaisse
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Salata s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Punjena teleća prsa
Marinirane srdele
Piletina Kiev
Riblji ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Brudet
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavo pečeno pile
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke