Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Piletina u pivu
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
Pileći gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Pureća rolada s mlincima
Energetske kuglice s kurkumom
Bouillabaisse
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirane srdele
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Cous-cous s povrćem
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Salata s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Rebarca s grilla
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Brudet
Orada s krumpirom i mladim lukom
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Male teleće pitice
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski gulaš
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Kuglice od riže i svježeg sira
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pogača sa sardinom
Piletina s kozjim sirom
Dječje lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete od cvjetače
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke