Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Riba u škartocu
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Dječje lazanje
Cous-cous s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Brownie s kajenskim paprom
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Mini shepherd's pie
Energetske kuglice s kurkumom
Lazanje u tavi
Proljetna janjetina
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pogača sa sardinom
Svinjski file s grila
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Lignji po gosposki
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Riblji ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirane srdele
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Male teleće pitice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Obojeni hamburger
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke