Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Finska - Juha s lososom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Proljetna janjetina
Tuna burger
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Rebarca s grilla
Špageti mediteraneo
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirane srdele
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
BBQ cheeseburger
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Piletina s kozjim sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s grila
Riblji ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Brudet
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brownie s kajenskim paprom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Punjena teleća prsa
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignji po gosposki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Rebarca s graškom
Ljetni lungić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Rižini ravioli s mozzarellom
Goveđa rebarca sa zeljem
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Bakalar s krumpirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Srneći file na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s dagnjama
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke