Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Gulaš od oslića i povrća
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Popečci od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni lungić
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Svinjski gulaš
Teriyaki piletina
Lignji po gosposki
Finska - Juha s lososom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Punjena teleća prsa
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Bouillabaisse
Pogača sa sardinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Male teleće pitice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Bakalar s krumpirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Cous-cous s povrćem
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirane srdele
Dječje lazanje
Riblji ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brudet
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Energetske kuglice s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke