Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riblji ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brudet
Janjetina s medom od kadulje
Finska - Juha s lososom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni lungić
Hrskava pileća krilca
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tuna burger
Slatka patka
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirane srdele
Piletina u pivu
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada voli penne a ti mene
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Srneći file na salatu
Bouillabaisse
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Male teleće pitice
Piletina Kiev
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Energetske kuglice s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Mini shepherd's pie
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignji po gosposki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke