Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Bouillabaisse
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Lignji po gosposki
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Brudet
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s grila
Kuglice od riže i svježeg sira
Marinirane srdele
Riblji ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Male teleće pitice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Tuna burger
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Pašticada voli penne a ti mene
Gulaš od oslića i povrća
Hrskava pileća krilca
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Bakalar s krumpirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Dip od južnog voća
Slatka patka
Kroketi od piletine
Kruh od cvjetače s kurkumom
Punjena teleća prsa
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pogača sa sardinom
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Velika Britanija - Pastirska pita
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Svinjski gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke