Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Bakalar s krumpirom
Male teleće pitice
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavo pečeno pile
Gulaš od oslića i povrća
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek s povrćem
Rižoto s dagnjama
Šampinjoni u palačinki
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Tuna burger
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Bouillabaisse
Riblji ražnjići
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kunić na bijelo
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignji po gosposki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slatka patka
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini shepherd's pie
Finska - Juha s lososom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u škartocu
Brudet
Ljetni lungić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Punjena teleća prsa
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Energetske kuglice s kurkumom
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Piletina s mascarponeom
Marinirane srdele
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pašticada voli penne a ti mene
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke