Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje u tavi
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Skandinavske rolice s cimetom
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Špageti mediteraneo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gulaš od oslića i povrća
Finska - Juha s lososom
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirane srdele
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Popečci od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći gulaš
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Lignji po gosposki
Brudet
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Srneći file na salatu
Pašticada voli penne a ti mene
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavo pečeno pile
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblji ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Male teleće pitice
Goveđa rebarca sa zeljem
Pureća rolada s mlincima
Mirisna pureća rolada
Riba u škartocu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke