Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Energetske kuglice s kurkumom
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Male teleće pitice
Pizza sirni jastučići
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Hrskavi trokuti
Bouillabaisse
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Cous-cous s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Brudet
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci s umakom od kupina
Punjena teleća prsa
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
Lignji po gosposki
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Ljetni lungić
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Brusketa s avokadom
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Marinirane srdele
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Obojeni hamburger
Bakalar s krumpirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dip od južnog voća
Popečci od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke