Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Marinirane srdele
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Svinjski gulaš
Brudet
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Bakalar s krumpirom
Piletina s mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dip od južnog voća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini shepherd's pie
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Bouillabaisse
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Pureća rolada s mlincima
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Gulaš od oslića i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u pivu
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke