Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Bouillabaisse
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižini ravioli s mozzarellom
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Punjena teleća prsa
Rebarca s grilla
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Lignji po gosposki
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini shepherd's pie
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Riba u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brudet
Piletina s kozjim sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Tuna burger
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Hrskava pileća krilca
Popečci od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Energetske kuglice s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Meksička party salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Goveđa rebarca sa zeljem
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa punjena čvarcima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Obojeni hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Male teleće pitice
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Marinirane srdele
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke