Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Pureća rolada s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Pogača sa sardinom
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatka patka
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina sa šafranom
Špageti mediteraneo
Riblji ražnjići
Bouillabaisse
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Male teleće pitice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
BBQ cheeseburger
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tuna burger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Punjena teleća prsa
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Srneći file na salatu
Brudet
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s grila
Gulaš od oslića i povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke