Meni Search

Okrećem novi list

Žuti medaljoni

Piletina s pistacijama
Bugarska pita od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Caponata alla Podravka
Lignje punjene crvenim radićem
Španjolski migas s bundevom
Čarobni štapići
Salata s mora
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Govedina s lukom
Zapečena ricotta
Rolice od soma
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Salata od tune i povrća
Njemačka - Jetrica s jabukama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Salata od quinoe i povrća
Crveno ljetno varivo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna aromatična torta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Oslić s maslinama
Pečena piletina s limunom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Polupunjene paprike
Popečci od cvjetače
Lignje i tikvice na štapiću
Palačinke s nadjevom od riže
Krumpir u košuljici
Senf s paprikama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kozice s rižom
Cous-cous s povrćem
Pohane paprike
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Empanade s pestom
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Voćna juha od višanja
Goveđa rebarca sa zeljem
Prilog od prokulica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Rolice od blitve
Rosti
Salata u košaricama od parmezana
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Marokanska salata s cous-cousom
Vege odresci s marinadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s tunom
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisni prilog iz pećnice
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Piletina s mascarponeom
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pirjani kunić
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa iz pećnice
Papreni tart s marelicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Juha od bundeve s jabukom
Mesne okruglice u umaku
Ljubavne šurlice
Juha od cvjetače i camemberta
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Uzbudljivi kolač od blitve
Raskošna ljetna tava
Pileći gulaš
Male teleće pitice
Proljetno meso i povrće iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grčka seljačka salata
Špageti na kineski način
Polpete od slanutka s kurkumom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje na šumskom rižotu
Čudotvorni čaj za detoks
Rižoto tortice
Juha od rikule i račića
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohana skuta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetina enchilada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zimski punč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženi medaljoni sastavljeni od prastarih namirnica idealan su izbor za ljubitelje tradicionalne kuhinje upotpunjene novim kulinarskim "dodirom" pimenta, tropskog papra.

Sastojci

200 g Prosene kaše Podravka
100 g Heljdine kaše Podravka
1 jaje
2 žlice nasjeckanog vlasca
1 žličica Vegete slatka paprika mix
2 žlice Oštrog brašna Podravka
sol
¼ žličice piment
Krušne mrvice
ulja za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 U zasebnim posudama u slanoj vodi skuhajte prosenu kašu i heljdinu kašu. Ocijedite ih i pustite da se dobro ohlade.
  • 2 Prebacite ih u istu posudu pa dodajte jaje, brašno, vlasac, crvenu papriku, piment i malo soli.
  • 3 Dobro promiješajte i oblikujte u manje medaljone.
  • 4 Pripremljene medaljone umočite u krušne mrvice i pecite u dubokom ulju.

Savjet

Za paniranje možete koristiti i Podravkinu smjesu za hrskavce.

Posluživanje

Medaljone poslužite uz prilog i umak po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 269.36 34 34
Kalcij mg 56.71 6 6
Kalij mg 310.14 8 8
Pantotenska kiselina mg 0.52 7 7
Niacin mg 6.33 45 32
Vitamin D μg 8.29 4 4
Vitamin A μg 171.9 4 3
Sol g 1.54 0 0
Bjelančevine g 12.18 - -
Vlakna g 7.88 - -
Ugljikohidrati g 68.51 - -
Masti g 11.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke