Meni Search

Okrećem novi list

Žuti medaljoni

Povrtni ražnjići
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Papreni tart s marelicama
Salata s neobičnim preljevom
Raskošna ljetna tava
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u košuljici
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohane paprike
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rosti
Salata s mora
Polpete od slanutka s kurkumom
Zapečena ricotta
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od cvjetače
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mesne okruglice u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od quinoe i povrća
Sočna aromatična torta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prilog od prokulica
Kozice s rižom
Piletina s mascarponeom
Pohana skuta
Rižoto tortice
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje i tikvice na štapiću
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Caponata alla Podravka
Vegetina enchilada
Zabavni kineski ravioli
Juha od cvjetače i camemberta
Popečci od bulgura s umakom
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Senf s paprikama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grčka seljačka salata
Čudotvorni čaj za detoks
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uskršnja šunka na zabavan način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Zimski punč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna rebarca
Čarobni štapići
Lignje punjene crvenim radićem
Špageti na kineski način
Mesne okruglice
Rolice od soma
Mediteranski špageti
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Govedina s lukom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s pistacijama
Crveno ljetno varivo
Sočna Wellington pečenka
Cous-cous s povrćem
Vege odresci s marinadom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Empanade s pestom
Kineska juha s račićima i gljivama
Ražnjići od lososa
Oslić s maslinama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pirjani kunić
Rižoto s tunom
Salata u košaricama od parmezana
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Male teleće pitice
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Juha od rikule i račića
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od bundeve s jabukom
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od blitve
Salata od tune i povrća
Tagliatelle s pečenim povrćem
Brusketa s avokadom
Ljubavne šurlice
Velika Britanija - Pastirska pita
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mirisni prilog iz pećnice
Polupunjene paprike
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Rižini ravioli s mozzarellom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženi medaljoni sastavljeni od prastarih namirnica idealan su izbor za ljubitelje tradicionalne kuhinje upotpunjene novim kulinarskim "dodirom" pimenta, tropskog papra.

Sastojci

200 g Prosene kaše Podravka
100 g Heljdine kaše Podravka
1 jaje
2 žlice nasjeckanog vlasca
1 žličica Vegete slatka paprika mix
2 žlice Oštrog brašna Podravka
sol
¼ žličice piment
Krušne mrvice
ulja za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 U zasebnim posudama u slanoj vodi skuhajte prosenu kašu i heljdinu kašu. Ocijedite ih i pustite da se dobro ohlade.
  • 2 Prebacite ih u istu posudu pa dodajte jaje, brašno, vlasac, crvenu papriku, piment i malo soli.
  • 3 Dobro promiješajte i oblikujte u manje medaljone.
  • 4 Pripremljene medaljone umočite u krušne mrvice i pecite u dubokom ulju.

Savjet

Za paniranje možete koristiti i Podravkinu smjesu za hrskavce.

Posluživanje

Medaljone poslužite uz prilog i umak po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 269.36 34 34
Kalcij mg 56.71 6 6
Kalij mg 310.14 8 8
Pantotenska kiselina mg 0.52 7 7
Niacin mg 6.33 45 32
Vitamin D μg 8.29 4 4
Vitamin A μg 171.9 4 3
Sol g 1.54 0 0
Bjelančevine g 12.18 - -
Vlakna g 7.88 - -
Ugljikohidrati g 68.51 - -
Masti g 11.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke