Meni Search

Okrećem novi list

Žuti medaljoni

Rižoto s tunom
Zapečena ricotta
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Senf s paprikama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna aromatična torta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći gulaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čudotvorni čaj za detoks
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Španjolski migas s bundevom
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Rižoto na španjolski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Caponata alla Podravka
Raskošna ljetna tava
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vege odresci s marinadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Papreni tart s marelicama
Ramsteak u seksi umaku
Crveno ljetno varivo
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Govedina s lukom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata u košaricama od parmezana
Špageti na kineski način
Male teleće pitice
Rosti
Mirisni prilog iz pećnice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rolice od soma
Zimski punč
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Polupunjene paprike
Lignje punjene crvenim radićem
Juha od rikule i račića
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vegetina enchilada
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Prilog od prokulica
Ljubavne šurlice
Empanade s pestom
Pohana skuta
Marokanska salata s cous-cousom
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski špageti
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice u umaku
Bugarska pita od krumpira
Sočna Wellington pečenka
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill povrće na salatu
Pileća prsa iz pećnice
Salata od quinoe i povrća
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata s mora
Ražnjići od lososa
Palačinke s nadjevom od riže
Čarobni štapići
Juha od cvjetače i camemberta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Grčka seljačka salata
Savici sa špinatom i satricom od sira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Piletina s pistacijama
Popečci od cvjetače
Kozice s rižom
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Mini lazanje
Pohane paprike
Pita s muškatnom bundevom i makom
Oslić s maslinama
Brusketa s avokadom
Krumpir u košuljici
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s neobičnim preljevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje i tikvice na štapiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od tune i povrća
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto tortice
Polpete od slanutka s kurkumom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženi medaljoni sastavljeni od prastarih namirnica idealan su izbor za ljubitelje tradicionalne kuhinje upotpunjene novim kulinarskim "dodirom" pimenta, tropskog papra.

Sastojci

200 g Prosene kaše Podravka
100 g Heljdine kaše Podravka
1 jaje
2 žlice nasjeckanog vlasca
1 žličica Vegete slatka paprika mix
2 žlice Oštrog brašna Podravka
sol
¼ žličice piment
Krušne mrvice
ulja za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 U zasebnim posudama u slanoj vodi skuhajte prosenu kašu i heljdinu kašu. Ocijedite ih i pustite da se dobro ohlade.
  • 2 Prebacite ih u istu posudu pa dodajte jaje, brašno, vlasac, crvenu papriku, piment i malo soli.
  • 3 Dobro promiješajte i oblikujte u manje medaljone.
  • 4 Pripremljene medaljone umočite u krušne mrvice i pecite u dubokom ulju.

Savjet

Za paniranje možete koristiti i Podravkinu smjesu za hrskavce.

Posluživanje

Medaljone poslužite uz prilog i umak po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 269.36 34 34
Kalcij mg 56.71 6 6
Kalij mg 310.14 8 8
Pantotenska kiselina mg 0.52 7 7
Niacin mg 6.33 45 32
Vitamin D μg 8.29 4 4
Vitamin A μg 171.9 4 3
Sol g 1.54 0 0
Bjelančevine g 12.18 - -
Vlakna g 7.88 - -
Ugljikohidrati g 68.51 - -
Masti g 11.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke