Meni Search

Okrećem novi list

Žuti medaljoni

Papreni tart s marelicama
Mesne okruglice u umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Fina pikantna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetina enchilada
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Špageti na kineski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto s tunom
Pileći gulaš
Senf s paprikama
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mora
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata u košaricama od parmezana
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prilog od prokulica
Janjetina na padelu
Pohane paprike
Španjolski migas s bundevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prežgana juha
Rosti
Juha od bundeve s jabukom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata s neobičnim preljevom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Polupunjene paprike
Vege odresci s marinadom
Mediteranski špageti
Grčka seljačka salata
Caponata alla Podravka
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Empanade s pestom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kozice s rižom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Krumpir u košuljici
Bugarska pita od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Čarobni štapići
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Ljubavne šurlice
Pileća prsa iz pećnice
Crveno ljetno varivo
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna Wellington pečenka
Povrtni ražnjići
Ražnjići od lososa
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od quinoe i povrća
Juha od cvjetače i camemberta
Pirjani kunić
Zimski punč
Pita s muškatnom bundevom i makom
Govedina s lukom
Grill povrće na salatu
Popečci od bulgura s umakom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Juha od rikule i račića
Pohana skuta
Male teleće pitice
Palačinke s nadjevom od riže
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od tune i povrća
Popečci od cvjetače
Uskršnja šunka na zabavan način
Tjestenina fuži s tartufima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Raskošna ljetna tava
Rižoto tortice
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje i tikvice na štapiću
Belgija - Salade Liégeoise
Voćna juha od višanja
Cous-cous s povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto na španjolski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna aromatična torta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani tofu s povrćem
Oslić s maslinama
Zapečena ricotta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od soma
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženi medaljoni sastavljeni od prastarih namirnica idealan su izbor za ljubitelje tradicionalne kuhinje upotpunjene novim kulinarskim "dodirom" pimenta, tropskog papra.

Sastojci

200 g Prosene kaše Podravka
100 g Heljdine kaše Podravka
1 jaje
2 žlice nasjeckanog vlasca
1 žličica Vegete slatka paprika mix
2 žlice Oštrog brašna Podravka
sol
¼ žličice piment
Krušne mrvice
ulja za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 U zasebnim posudama u slanoj vodi skuhajte prosenu kašu i heljdinu kašu. Ocijedite ih i pustite da se dobro ohlade.
  • 2 Prebacite ih u istu posudu pa dodajte jaje, brašno, vlasac, crvenu papriku, piment i malo soli.
  • 3 Dobro promiješajte i oblikujte u manje medaljone.
  • 4 Pripremljene medaljone umočite u krušne mrvice i pecite u dubokom ulju.

Savjet

Za paniranje možete koristiti i Podravkinu smjesu za hrskavce.

Posluživanje

Medaljone poslužite uz prilog i umak po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 269.36 34 34
Kalcij mg 56.71 6 6
Kalij mg 310.14 8 8
Pantotenska kiselina mg 0.52 7 7
Niacin mg 6.33 45 32
Vitamin D μg 8.29 4 4
Vitamin A μg 171.9 4 3
Sol g 1.54 0 0
Bjelančevine g 12.18 - -
Vlakna g 7.88 - -
Ugljikohidrati g 68.51 - -
Masti g 11.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke