Meni Search

Okrećem novi list

Žuti medaljoni

Krumpir u košuljici
Pohani tofu s povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto na španjolski način
Ražnjići od lososa
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mediteranski špageti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Voćna juha od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pirjani kunić
Pileća prsa iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje punjene crvenim radićem
Kozice s rižom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Caponata alla Podravka
Tjestenina fuži s tartufima
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od quinoe i povrća
Popečci od cvjetače
Vege odresci s marinadom
Popečci od bulgura s umakom
Fina pikantna piletina
Čarobni štapići
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Savici sa špinatom i satricom od sira
Oslić s maslinama
Mini lazanje
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Senf s paprikama
Sočna Wellington pečenka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Sočna aromatična torta
Kaštelanski makaruni
Kineska juha s račićima i gljivama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Empanade s pestom
Pileći gulaš
Salata s mora
Grčka seljačka salata
Prilog od prokulica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Rolice od soma
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto tortice
Rosti
Ramsteak u seksi umaku
Uskršnja šunka na zabavan način
Govedina s lukom
Raskošna ljetna tava
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od tune i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje na šumskom rižotu
Zimski punč
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od rikule i račića
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vegetina enchilada
Špageti na kineski način
Grill povrće na salatu
Lignje i tikvice na štapiću
Mesne okruglice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Janjetina na padelu
Polpete od slanutka s kurkumom
Mirisni prilog iz pećnice
Brusketa s avokadom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Papreni tart s marelicama
Bruskete od cvjetače
Zapečena ricotta
Ljubavne šurlice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pohana skuta
Piletina s mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Polupunjene paprike
Rolice od blitve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Čudotvorni čaj za detoks
Rižoto s tunom
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Male teleće pitice
Cous-cous s povrćem
Crveno ljetno varivo
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina s pistacijama
Salata u košaricama od parmezana
Pohane paprike
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna rebarca
Španjolski migas s bundevom
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženi medaljoni sastavljeni od prastarih namirnica idealan su izbor za ljubitelje tradicionalne kuhinje upotpunjene novim kulinarskim "dodirom" pimenta, tropskog papra.

Sastojci

200 g Prosene kaše Podravka
100 g Heljdine kaše Podravka
1 jaje
2 žlice nasjeckanog vlasca
1 žličica Vegete slatka paprika mix
2 žlice Oštrog brašna Podravka
sol
¼ žličice piment
Krušne mrvice
ulja za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 U zasebnim posudama u slanoj vodi skuhajte prosenu kašu i heljdinu kašu. Ocijedite ih i pustite da se dobro ohlade.
  • 2 Prebacite ih u istu posudu pa dodajte jaje, brašno, vlasac, crvenu papriku, piment i malo soli.
  • 3 Dobro promiješajte i oblikujte u manje medaljone.
  • 4 Pripremljene medaljone umočite u krušne mrvice i pecite u dubokom ulju.

Savjet

Za paniranje možete koristiti i Podravkinu smjesu za hrskavce.

Posluživanje

Medaljone poslužite uz prilog i umak po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 269.36 34 34
Kalcij mg 56.71 6 6
Kalij mg 310.14 8 8
Pantotenska kiselina mg 0.52 7 7
Niacin mg 6.33 45 32
Vitamin D μg 8.29 4 4
Vitamin A μg 171.9 4 3
Sol g 1.54 0 0
Bjelančevine g 12.18 - -
Vlakna g 7.88 - -
Ugljikohidrati g 68.51 - -
Masti g 11.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke