Meni Search

Pečenoj janjetini najlakše ćete maknuti konac ako je prethodno samo kratko ohladite.

Sastojci

2 kg janjetine od buta
2 žličice ružmarina
50 ml ulja
3 češnja češnjaka
2 žlice limunova soka
50 g ploški pršuta (tanko narezanih)
1 žlica Vegete

Za prilog:
1 kg mladog krumpira
150 g mrkve
100 g celerova korijena
100 g peršinova korijena

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe 120 min

  • 1 Janjeći but pažljivo odvojite od kosti, a deblje krajeve malo stanjite. Površinu mesa natrljajte Vegetom, ružmarinom i protisnutim češnjakom. Nakapajte limunovim sokom, a zatim preko mesa rasporedite narezani pršut.
  • 2 Janjetinu zarolajte, zavežite kuharskim koncem, a izvana je malo posolite. Roladu zapecite na tavi sa svih strana, dodajte koejnasto povrće i zajedno kratko pecite.
  • 3 Roladu i povrće izvadite iz tave, stavite u odgovarajući pleh, podlijte s malo vode (50 ml), pokrijte folijom i pecite na 200°C oko 45 minuta.
  • 4 Krumpir ogulite, kratko prokuhajte (oko 5 minuta) i ocijedite. Foliju maknite s pleha, dodajte krumpir, pomiješajte ga s povrćem i pecite još oko 20-25 minuta.
  • 5 Pečenoj janjetini maknite konac, kratko je ohladite, a zatim narežite.

Posluživanje

Aromatičnu janjeću roladu poslužite s povrćem i salatom od matovilca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 137.41 46 34
Fosfor mg 768.02 96 96
Kalij mg 1933.72 52 52
Niacin mg 42.69 305 213
Vitamin C mg 44.03 59 49
Vitamin D μg 44 22 22
Vitamin A μg 7911.4 198 158
Sol g 1.64 0 0
Bjelančevine g 91.25 - -
Vlakna g 3.85 - -
Ugljikohidrati g 41.95 - -
Masti g 55.81 - -