Meni Search

Meso možete staviti u zamrzivač na 1 sat kao biste ga lakše narezali na sitnije kockice.

Sastojci

1 Fant za mesnu štrucu sa sirom
250 g junetine
250 g svinjetine
70 g sira edamera
150 g svježe crvene paprike
200 g tikvica

Za restani krumpir:
1,2 kg krumpira
250 g luka
100 ml ulja
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 70 min

  • 1 Fant za mesnu štrucu sa sirom razmutite u 150 ml mlake vode i pustite da malo odstoji.
  • 2 Na sitnije kockice narežite oba mesa, sir i papriku, a tikvice narežite na sitnije kockice ili naribajte na krupni ribež.
  • 3 Mesa, tikvice, papriku, sir, tikvice i Fant stavite u posudu i dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu stavite u kalup (26x8 cm) obložen papirom za pečenje. Smjesu poravnajte i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite 45 minuta.
  • 4 Krumpir dobro očetkajte, operite i u ljusci skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ga, pustite da se malo ohladi, pa ga ogulite i narežite na ploške.
  • 5 Luk narežite na ploške, stavite na dobro zagrijano ulje i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte na ploške narezani krumpir, Vegetu, dimljenu papriku, malo papra i uz miješanje kratko popržite.

Posluživanje

Pečenu štrucu pustite da odstoji 5 minuta, pa ju narežite i poslužite uz restani krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 449.96 56 56
Kalcij mg 258.35 26 26
Kalij mg 1934.18 52 52
Pantotenska kiselina mg 1.75 25 25
Vitamin D μg 21.3 11 11
Sol g 0.48 0 0
Bjelančevine g 39.64 - -
Vlakna g 10.12 - -
Ugljikohidrati g 59.67 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 17.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.26 - -
- zasićene masne kiseline g 15.58 - -
Masti g 53.05 - -