Meni Search

Umjesto bifteka izvrstan će biti i ramsteak , teleći ili pureći odrezak.

Sastojci

4 bifteka (oko 160 g po osobi)
malo ulja za pečenje
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Za umak:
150-200 ml slatkog vrhnja
4 žlice šerija ili prošeka
50 g zelenog papra
20 g maslaca
malo Gussnela Dolcela
malo Vegete
1 Goveđa kocka Podravka

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 30 min

  • 1 Odreske operite pod tekućom vodom i obrišite kuhinjskim papirom.
  • 2 U tavi zagrijte malo ulja pa ih naglo ispecite s obiju strana, a onda nastavite peći na laganijoj temperaturi oko 2-3 minute sa svake strane. Vrlo malo posolite i popaprite pa ih izvadite i stavite na toplo.
  • 3 Ulju od pečenja dodajte slatko vrhnje, goveđu kocku, maslac, suhi šeri ili prošek, prstohvat Vegete i Gussnel koji ste umutili u malo vode. Sve kratko prokuhajte pa umiješajte zeleni papar.

Posluživanje

Na topli tanjur složite odreske, prelijte ih umakom i poslužite s gratiniranim pireom od krumpira, rižom ili prženim krumpirom. Dobro će se upotpuniti i kojom kriškom marelice ili breskve iz kompota.

Male tajne

Srednje pečen biftek pecite 2 minute sa svake strane.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.27 51 51
Kalcij mg 65.57 7 7
Kalij mg 736.26 20 20
Niacin mg 13.12 94 66
Vitamin E mg 1.06 5 5
Vitamin D μg 41.47 21 21
Vitamin A μg 632.03 16 13
Sol g 0.87 0 0
Bjelančevine g 38.13 - -
Vlakna g 0.48 - -
Ugljikohidrati g 5.67 - -
Masti g 44.43 - -