Meni Search

Tokom pečenja meso prekrijte folijom ili češće okrenite i prelijte umakom.

Sastojci

2 svinjske koljenice (oko1,2 kg)
1 luk
1 poriluk
2 mrkve
100 g korijena celera
2 žlice domaća svinjske masti
Vegeta Maestro mažuran
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
3 dcl pive
1 Vegeta twist za svinjetinu (30 g)

Koristili smo

Mažuran

Mažuran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 120 min

  • 1 Luk, poriluk, mrkvu i celer narežite na veće komade, stavite u posudu za pečenje koju ste prethodno namastili žlicom masti, posolite i pospite paprom.
  • 2 Koljenice natrljajte Vegetom twist za svinjetinu i kratko popecite sa svih strana u tavi na zagrijanoj masti.
  • 3 Popečene koljenice stavite na povrće, pospite mažuranom i zalijte s pola količine piva.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 90 minuta.
  • 5 Pečeno meso izvadite na toplo mjesto.
  • 6 Povrće usitnite štapnim mikserom, dodajte ostatak piva i kratko prokuhajte.

Posluživanje

Buncek prelijte umakom i poslužite s kuhanim krumpirom i pospite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1124.48 141 141
Kalij mg 2200.15 59 59
Pantotenska kiselina mg 4.2 60 60
Niacin mg 47.75 341 239
Vitamin D μg 60 30 30
Vitamin A μg 10233.83 256 205
Sol g 0.4 0 0
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.19 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.04 - -
- zasićene masne kiseline g 12.73 - -
Masti g 36.18 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke