Meni Search

Umjesto šampinjona možete upotrijebiti svježe vrganje.

Sastojci

ulje za premazivanje kalupa
16 većih šnita šunke (oko 250 g)
300 g šampinjona
1 žlica maslinovog ulja
50 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
100 g sušenih rajčica (u ulju)
1/2 žličice Vegeta Maestro vlasca
150 g sira ricotte
200 ml vrhnja za kuhanje
1 jaje
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vlasac

Vlasac

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 50 min

  • 1 Kalup za muffine premažite uljem i u svaku čašicu umetnite po jednu šnitu šunke tako da dobro prianja za rub.
  • 2 Preostalu šunku nasjeckajte na manje komadiće.
  • 3 Šampinjone očistite, narežite na deblje listiće i kratko popecite na ulju tek toliko da dobiju lijepu boju. Uklonite ih s vatre i pustite da se malo ohlade.
  • 4 U posudu stavite popečene šampinjone, masline narezane na kolutiće i sušene rajčice narezane na trakice. Dodajte nasjeckanu šunku, vlasac, ricottu i lagano, ali temeljito promiješajte.
  • 5 Smjesu rasporedite po šunki u kalupima i prelijte vrhnjem za kuhanje u kojem ste razmutili jaje i Vegetu. Pecite 20-25 minuta na 180 °C.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno uz popečeni kruh ili tost.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 422.72 53 53
Kalcij mg 112.94 11 11
Kalij mg 752.62 20 20
Niacin mg 10.1 72 51
Vitamin E mg 3.85 17 17
Vitamin D μg 81.29 41 41
Vitamin A μg 524.77 13 10
Sol g 3.37 0 0
Bjelančevine g 29.39 - -
Vlakna g 1.32 - -
Ugljikohidrati g 11.56 - -
Masti g 51.98 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke