Meni Search

Po vlastitom ukusu u nadjev možete dodati gljive.

Sastojci

12 jaja
50 g suhe slanine
250 g Rolane šunke Podravka
150 g suhog kruha (3 žemlje)
100 g mladog luka
½ žličice Papra crnog mljevenog Podravka
1 žlica Vegete

Za premazivanje kalupa:
maslac
Krušne mrvice

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe 90 min

  • 1 U razmućena jaja dodajte Vegetu, papar, narezani mladi luk i šunku.
  • 2 Slaninu i jedan dan stare žemlje narežite na kockice pa ih umiješajte u smjesu s jajima.
  • 3 Okrugli kalup (promjera 18 cm) premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama te izlijte pripremljenu smjesu s jajima.
  • 4 Kalup pokrijte aluminijskom folijom, stavite u veći pleh s vrućom vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta.

Posluživanje

Goranski nadjev istresite iz kalupa, ohladite i narežite na ploške. Poslužite uz šunku, sir škripavac, hren i mladi luk.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 252.05 32 32
Kalcij mg 74.48 7 7
Kalij mg 289.46 8 8
Niacin mg 5.09 36 25
Vitamin C mg 11.01 15 12
Vitamin D μg 45.84 23 23
Vitamin A μg 639.32 16 13
Sol g 3.7 0 0
Bjelančevine g 20.02 - -
Vlakna g 1.21 - -
Ugljikohidrati g 12.5 - -
Masti g 16.23 - -