Meni Search

Po želji, možete napraviti mješavinu fino naribane limunove korice, češnjaka i peršina u malo maslinova ulja i poslužiti uz ovo jelo.

Sastojci

6 janjećih potkoljenica ili janjeći but (oko 2 kg)
1 glavica luka
2 veća krumpira
2 mrkve
2 stabljike celera
4-6 češnja češnjaka
400 g Pelata Podravka
400 g Bijelog graha konzerviranog Podravka
1 šalica suhog bijelog vina
2 žlice Vegete
1 žlica Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
malo vode

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe 160 min

  • 1 Popecite janjetinu na malo maslinova ulja dok ne dobije lijepu boju.
  • 2 U sredinu velike, duboke tepsije složite janjetinu, a oko nje narezano korjenasto povrće. Završite s rajčicama i grahom, popaprite ili pospite čilijem.
  • 3 Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrijali i pomiješali s Vegetom, origanom i mljevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tekućine bude do polovice tepsije. Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje.
  • 4 Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C najmanje 2 sata.

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s popečenim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 155.95 52 39
Fosfor mg 809.26 101 101
Kalij mg 1856.76 50 50
Niacin mg 41.85 299 209
Vitamin C mg 18.8 25 21
Vitamin D μg 43 22 22
Vitamin A μg 7232.77 181 145
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 93.43 - -
Vlakna g 9.8 - -
Ugljikohidrati g 35.86 - -
Masti g 55.72 - -