Meni Search

Uz krem juhu od artičoka možete poslužiti i popečene kockice kruha.

Sastojci

40 g maslaca
2 žlice nasjeckanog luka
2 češnja protisnutog češnjaka
500 g artičoka
200 g krumpira
2 žličice Vegete mediteran
1 l vode
100 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice limunova soka

Za posluživanje:
200 g popečenih grubo narezanih badema

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 45 min

  • 1 U posudi sa širim dnom otopite maslac pa kratko popecite luk i češnjak.
  • 2 Dodajte očišćene artičoke, oguljeni krumpir narezan na kockice, žličicu Vegete mediteran i vodu. Kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta dok artičoke ne omekšaju.
  • 3 Nakon toga povrće s malo tekućine usitnite u električnoj sjeckalici i procijedite kako bi se uklonila tvrda vlakna od artičoka.
  • 4 Procijeđeni sadržaj vratite u posudu s preostalom tekućinom u kojoj se kuhalo povrće. Dodajte još malo vode, žličicu Vegete mediteran, vrhnje i limunov sok. Kratko prokuhajte.

Posluživanje

Juhu od artičoka poslužite posutu bademima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.77 32 32
Kalcij mg 157.54 16 16
Kalij mg 645.44 17 17
Vitamin C mg 13.15 18 15
Vitamin E mg 12.4 56 56
Vitamin D μg 6.47 3 3
Vitamin A μg 398.87 10 8
Sol g 1.06 0 0
Bjelančevine g 10.24 - -
Vlakna g 9.47 - -
Ugljikohidrati g 21.6 - -
Masti g 24.96 - -