Meni Search

Za još ljepši vizualni dojam u pripremi ražnjića možete koristiti i druge boje paprika.

Sastojci

500 g pilećeg filea
500 g svinjetine u komadu
2 žlice Vegete Twist za grill
200 g luka
250 g zelene paprike
150 g mini rajčica
ulje za premazivanje ražnjića

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 30 min

  • 1 Narežite meso na kocke, pospite ga Vegetom Twist grill te ostavite stajati 30 minuta.
  • 2 Luk i zelenu papriku očistite i narežite na veće komade, a mini rajčicu samo operite.
  • 3 Na štapiće za ražnjiće stavljajte naizmjenično komadiće mesa i povrća.
  • 4 Na kraju ih premažite uljem i pecite na zagrijanom roštilju, na grillu u pećnici ili u većoj tavi.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar, pinđur ili sezonsku salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 83.43 28 21
Fosfor mg 510.5 64 64
Kalij mg 1030.13 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 30.78 220 154
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 716.88 18 14
Sol g 5.16 0 0
Bjelančevine g 55.64 - -
Vlakna g 2.09 - -
Ugljikohidrati g 10.67 - -
Masti g 29.61 - -