Meni Search

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungića)
100 g maslaca
3 klinčića
500 g tikvica
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
50 ml vrhnja za kuhanje
140 g Dimljene rolane šunke Podravka
350 g Riže Arborio Podravka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
2 grančice ružmarina
sol
Crni papar zrno Podravka
1 žlica Vegete
1 l vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 35 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (1,5 - 2 cm debljine) pa začinite s Vegetom i paprom. 60 g maslaca sobne temperature pomiješajte sa zgnječenim klinčićima i namažite po medaljonima, pa ostavite sa strane dok pripremate rižoto od tikvica.
  • 2 Naribajte tikvice i stavite sa strane dok na maslinovom ulju kratko popržite sitno sjeckani češnjak i dimljenu šunku narezanu na rezance. Kad se šunka lagano popekla, dodajte naribane tikvice, promiješajte i dodajte rižu.
  • 3 Pirjajte dok se ne zastakli, a zatim podlijte s oko 300 ml tople vode, dodajte temeljac, lagano posolite i popaprite i na laganoj vatri pirjajte. Kad voda ispari ulijte još oko 200 ml vode i tako ponavljajte proces dok se sva voda ne potroši.
  • 4 Na kraju kada je riža gotova dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte, ugasite i držite poklopljeno do posluživanja.
  • 5 Na grill tavi zagrijte preostali maslac i stavite peći medaljone s namazanom stranom prema gore. Odmah dodajte zgnječeni češnjak, natrgane grančice ružmarina i pecite dok meso ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.