Meni Search

Po želji, namazu možete dodati začine kao što su ljuta paprika ili đumbir.

Sastojci

100 g Leće zelene Podravka
500 g tikvica
2 žličice Vegete
2 češnja češnjaka
100 ml maslinova ulja
1 limun
1 vezica vlasca
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe 90 min

  • 1 Opranu i očišćenu leću namočite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim skuhajte u istoj vodi, blago posoljenoj i ocijedite. Solite po potrebi.
  • 2 Tikvice operite, narežite na kolutiće i kratko propirjajte na 2 žlice maslinova ulja. Pred kraj pirjanja, umiješajte nasjeckani češnjak i ostavite da se malo ohladi, tj. toliko da bude toplo.
  • 3 Leću i tikvice dobro usitnite u električnoj sjeckalici pa postupno, uz miješanje, dodajte maslinovo ulje i limunov sok. Na kraju umiješajte narezani vlasac te dodajte sol i papar.

Posluživanje

Namaz dobro ohladite i poslužite s popečenim kriškama kruha i pikantnim sirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 47.09 16 12
Fosfor mg 158.73 20 20
Kalij mg 571.91 15 15
Niacin mg 2.12 15 11
Vitamin C mg 37.56 50 42
Vitamin E mg 3.2 15 15
Vitamin A μg 462.99 12 9
Sol g 0.33 0 0
Bjelančevine g 7.24 - -
Vlakna g 6.34 - -
Ugljikohidrati g 14.58 - -
Masti g 15.81 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke