Meni Search

Sastojci

400 g očišćenih dagnji
2 žlice maslaca
500 g mrkve
1 žlica Vegete
3-4 mlada luka

Za umak:
300 ml vrhnja za kuhanje
100 g nizozemskog sira (Gouda)
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Za posluživanje:
nekoliko ploški popečenog kruha
nekoliko dagnji u ljušturi za ukrašavanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe 35 min

  • 1 Dagnje uronite na 1-2 minute u kipuću vodu i izvadite.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte mrkvu narezanu na kockice i popecite uz miješanje oko 4 minute da omekša.
  • 3 Zatim dodajte blanširane dagnje i 1 žlicu Vegete, pa promiješajte.
  • 4 Nakon toga dodajte na kolutiće narezani mladi luk i pirjajte nekoliko minuta.
  • 5 Umak pripremite tako da vrhnje zagrijete do vrenja, dodate naribani sir i miješajući otopite.
  • 6 Posolite, popaprite i na laganoj vatri kratko kuhajte da dobijete željenu gustoću.
  • 7 Jelo pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite umak, na umak dodajte dagnje i popečene ploške kruha te poslužite.

Male tajne

Kad dagnje kuhate u ljušturi upotrijebite samo one koje se otvore. One koje se nisu otvorile bacite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 387.29 48 48
Kalcij mg 228.32 23 23
Kalij mg 874.79 24 24
Pantotenska kiselina mg 1.02 15 15
Niacin mg 7.51 54 38
Vitamin D μg 18.11 9 9
Vitamin A μg 35906.88 898 718
Sol g 3.22 0 0
Bjelančevine g 20.21 - -
Vlakna g 4.68 - -
Ugljikohidrati g 32.29 - -
Masti g 17.13 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke