Meni Search

Za ovaj umak možete upotrijebiti i smrznuti špinat.

Sastojci

300 g špinata
sol
3 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
2-3 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
2 žlice Vegete
250-300 ml mlijeka
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
naribani Vegeta Maestro muškatni oraščić cijeli
1 žličica Gussnela Dolcela
400 g njoka

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 35 min

  • 1 Špinat operite, dobro ocijedite i narežite na sitnije rezance. Posolite ga i ostavite stajati 10-ak minuta. Nakon toga špinat dobro ocijedite.
  • 2 Ovako pripremljeni špinat kratko propirjajte na maslinovom ulju.
  • 3 Dodajte nasjeckani češnjak, peršin, bosiljak i Vegetu.
  • 4 Zajedno pirjajte oko 1 minutu, a nakon toga umiješajte mlijeko, papar, muškatni oraščić i Gussnel, koji ste razmutili u malo vode.
  • 5 Umak kratko prokuhajte i umiješajte kuhane i ocijeđene njoke.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite s naribanim parmezanom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 142.65 18 18
Kalcij mg 171.35 17 17
Kalij mg 378.24 10 10
Vitamin C mg 29.58 39 33
Vitamin E mg 3.63 17 17
Vitamin D μg 30.94 15 15
Vitamin A μg 3845.17 96 77
Sol g 5.38 0 0
Bjelančevine g 6.6 - -
Vlakna g 2.85 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
Masti g 20.34 - -