Meni Search

Okruglice možete poslužiti s umakom od rajčice, s raznim mesnim jelima u umaku ili u kombinaciji s raznim povrćem.

Sastojci

250 g dan starih žemlja
Vegeta Maestro origano
Vegeta Maestro muškatni oraščić cijeli
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
sol
70 g polutvrdog ovčjeg sira
3 žlice krušnih mrvica
20 g maslaca
300 g Zamrznutog špinata Podravka
1 češanj češnjaka
1 glavica luka
3 jaja
150 ml mlijeka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 45 min

  • 1 Žemlje narežite na sitne kocke. Mlijeko i jaja izmiješajte i prelijte preko žemlji. Ostavite neka se malo razmoče.
  • 2 Oprani špinat kratko prokuhajte, dobro ocijedite i sitno nasjeckajte.
  • 3 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, češnjak i na kraju dodajte špinat.
  • 4 Namočenom kruhu dodajte pripremljeni špinat, naribani sir, mrvice, sol, papar, origano, naribani muškatni oraščić i Vegetu. Sve dobro izmiješajte i navlaženim rukama oblikujte okruglice.
  • 5 Stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu i nastavite kuhati na sasvim laganoj vatri osam minuta. Kuhane okruglice izvadite šupljikavom žlicom na ugrijani tanjur.

Posluživanje

Posipajte ih naribanim sirom i prelijte rastopljenim maslacem. Okruglice od špinata možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.

Male tajne

Pri oblikovanju vlažnim rukama ne samo da ćete lakše oblikovati okruglice već ćete tako i zatvoriti šupljine u njihovoj strukturi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 341.45 43 43
Kalcij mg 466.04 47 47
Kalij mg 953.37 26 26
Niacin mg 8.18 58 41
Vitamin C mg 36.9 49 41
Vitamin D μg 46.19 23 23
Vitamin A μg 9019.51 225 180
Sol g 5.97 0 0
Bjelančevine g 20.8 - -
Vlakna g 5.56 - -
Ugljikohidrati g 44.24 - -
Masti g 17.42 - -