Meni Search

Koristite batake srednje veličine tako da se istovremeno ispeku.

Sastojci

1 kg pilećih bataka (8 komada)
1 žličica Vegeta Maestro češnjak granula
1 žlica ulja
1/2 žlice smeđeg šećera
Vegeta Maestro šareni papar
1 žlica Vegete
30 ml vinskog octa
3 žlice cvjetnog meda
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike

Salata:
1 veliki ljubičasti luk
1 glava zelene salate
200 g cherry rajčica
300 g svježeg krastavca
100 g rotkvica
150 g skute
3 žlice majoneze
100 g jogurta
1 limun
malo Vegete Maestro vlasca
sol
Vegeta Maestro šareni papar

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 50 min

  • 1 Pileće batake začinite s Vegetom, paprom, češnjakom u granulama i malo smeđeg šećera.
  • 2 Posložite ih u posudu za pečenje koju ste nauljili i pecite pokrivene u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 minuta.
  • 3 Dok se piletina peče, pripremite salatu. Ljubičasti luk narežite na ploške, zelenu salatu na rezance, cherry rajčice na pola, svježi krastavac očistite od srži i rotkvice narežite na ploške. Na kraju dodajte narezanu skutu.
  • 4 Napravite preljev od majoneze, jogurta i ocijeđenog soka limuna te dodajte vlasac, sol i papar.
  • 5 Umak za meso pripremite od vinskog octa, meda i dimljene paprike.
  • 6 Piletinu izvadite iz pećnice, prelijte s pripremljenim umakom i vratite u pećnicu.
  • 7 Pustite da se piletina zapeče do rumene boje (oko 15 minuta).

Posluživanje

Pileće batake  poslužite s laganom salatom prelivenom umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 477.71 60 60
Kalcij mg 156.09 16 16
Kalij mg 1079.71 29 29
Pantotenska kiselina mg 3.39 48 48
Vitamin D μg 30.45 15 15
Vitamin A μg 901.58 23 18
Sol g 0.6 0 0
Bjelančevine g 56.65 - -
Vlakna g 6.42 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 10.85 - -
- zasićene masne kiseline g 8.29 - -
Masti g 32.5 - -