Meni Search

Sastojci

4 batka i zabatka
1 žlica Vegete
4 žlice ulja
30 ml konjaka
200 g mrkve
200 g celerova korijena
500 g prokulica

Za premazivanje:
4 žlice maslinova ulja
2 žličice Vegete pikant
1 žlica limunova soka
naribana limunova korica
2-3 žlice konjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 60 min

  • 1 Batke i zabatke natrljajte Vegetom i popecite u tavi na zagrijanom ulju. Pecite ih oko 5 minuta dok ne poprime zlatnožutu boje i podlijte s 2-3 žlice konjaka.
  • 2 Popečeno meso stavite u zdjelu na toplo mjesto.
  • 3 U istoj tavi popecite oguljenu mrkvu i celerov korijen narezane na kockice i očišćene prokulice.
  • 4 Popečeno povrće s masnoćom stavite u kalup.
  • 5 Po povrću rasporedite popečenu piletinu, podlijte s oko 100 ml vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
  • 6 Nakon toga odstranite foliju, a komade mesa premažite mješavinom koju ćete pripremiti tako da, maslinovo ulje pomiješajte s Vegetom pikant, limunovim sokom i koricom te konjakom. Kalup vratite u pećnicu i pecite još oko 10 minuta.

Posluživanje

Ovako pečenu piletinu poslužite toplu ili hladnu.

Male tajne

Vegeta dodana jelu na početku pripremanja pridonosi njezinu prožimanju sa sastojcima i isticanju osnovnog okusa jela. Dodana potkraj pripremanja, Vegeta je zaslužna za fini okus i hrskavu koricu mesnih jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 551.93 69 69
Kalcij mg 119.46 12 12
Kalij mg 1338.53 36 36
Niacin mg 25.41 181 127
Vitamin C mg 124.68 166 139
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 15406.9 385 308
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 54.19 - -
Vlakna g 7.25 - -
Ugljikohidrati g 22.53 - -
Masti g 49.48 - -