Meni Search

Sastojci

4 pileća batka sa zabatkom
100 g šumskog voća
2 glavice luka
1 mrkva
3 Vegeta Maestro lista lovora
Vegeta Maestro češnjak u granulama
nekoliko Vegeta Maestro klinčića
Vegeta Maestro usitnjeni ružmarin
500 ml crnog vina
50 ml aceta balsamica
Vegeta Maestro usitnjeni peršin
ulje
sol
Vegeta Maestro crni papar
1 žlica Vegete

Koristili smo

Klinčić

Klinčić

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 110 min

  • 1 Meso narežite tako da odvojite batak od zabatka i stavite u posudu za marinirajte. Prelijte acetom balsamicom, promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta.
  • 2 Na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk i naribanu mrkvu. Kad povrće omekša, dodajte meso.
  • 3 Kad se meso s jedne strane zapeče, okrenite ga i dodajte sol, lovorov list, klinčić, sušeni ružmarin, češnjak u granulama i papar te podlijte vinom. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 1 sat.
  • 4 Zatim dodajte šumsko voće, sušeni peršin i Vegetu, promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri još 30 minuta.

Posluživanje

Poslužite piletinu na lovački s umakom uz kuhane njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 437.17 55 55
Kalij mg 968 26 26
Niacin mg 23.55 168 118
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 7524.87 188 150
Bjelančevine g 50.02 - -
Vlakna g 3.82 - -
Ugljikohidrati g 15.09 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 12.57 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 10.86 - -
- zasićene masne kiseline g 7.37 - -
Masti g 33.65 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke