Meni Search

Juha će biti još ukusnija ako prije serviranja umiješate malo limunova soka.

Sastojci

500 g cvjetače
200 g poriluka
1 vezica peršina
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g mrkve
2 žličice Gussnela Dolcela
naribani Vegeta Maestro muškatni oraščić cijeli
1 žlica Vegete
20 g maslaca

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 40 min

  • 1 Cvjetaču, mrkvu i poriluk narežite na veće komade i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu.
  • 2 Kuhajte 15 minuta i pred kraj dodajte peršin.
  • 3 Povrće ocijedite i još toplo usitnite u električnoj sjeckalici, dodavajući malo tople vode u kojoj se kuhalo povrće.
  • 4 Usitnjenom povrću dodajte oko 700 ml vode, Vegetu, muškatni oraščić, maslac i kratko prokuhajte.
  • 5 Vrhnje pomiješajte s Gussnelom, umiješajte u juhu i kratko prokuhajte.

Posluživanje

Juhu poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 104.66 13 13
Kalcij mg 93.24 9 9
Kalij mg 596.88 16 16
Niacin mg 2.02 14 10
Vitamin C mg 70.24 94 78
Vitamin D μg 11.64 6 6
Vitamin A μg 7640.83 191 153
Sol g 4.63 0 0
Bjelančevine g 4.25 - -
Vlakna g 4.92 - -
Ugljikohidrati g 21.81 - -
Masti g 10.95 - -