Meni Search

Umjesto jedne velike pizze možete napraviti nekoliko malih okruglih pizza koje se preklopljene mogu jesti kao sendvič.

Sastojci


Za tijesto:
20 g svježeg kvasca
150-200 ml mlake vode
prstohvat šećera
250-300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ žličice soli
2-3 žlice maslinova ulja

Za nadjev:
300 ml Passate Podravka
1 žličica Origano sušeni Podravka
1 žličica šećera
2 žličice Vegete Natur
200 g naribanih tikvica
200 g sira mozzarelle
100 g pureće šunke

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 50 min

  • 1 Razmrvljeni kvasac prelijte s 3-4 žlice mlake vode. Dodajte šećer i ostavite stajati na toplom mjestu oko 5 minuta.
  • 2 Brašnu dodajte sol, maslinovo ulje, pripremljeni kvasac i preostalu mlaku vodu.
  • 3 Umijesite glatko tijesto i ostavite ga stajati na toplome mjestu oko 15 minuta.
  • 4 Passatu pomiješajte s origanom, šećerom i Vegetom Natur.
  • 5 Naribane tikvice malo ocijedite, a mozzarellu naribajte.
  • 6 Pripremljeno tijesto razvaljajte i stavite u namašćen kalup veličine 30×40 cm.
  • 7 Po tijestu rasporedite ¾ količine pasiranih rajčica s Vegetom Natur.
  • 8 Po rajčicama rasporedite naribani sir, šunku narezanu na rezance i naribane tikvice.
  • 9 Sve prelijte preostalim rajčicama, a zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C, 15-20 minuta.

Posluživanje

Pečenu pizzu narežite dok je još vruća i odmah poslužite.

Male tajne

Pasiranim rajčicama ili soku od rajčica dodajte Vegetu Natur i bez obzira na vrstu nadjeva, pizza uvijek uspijeva. Na tijesto stavite ¾ umaka, a preostali umak preko nadjeva i pizza će biti sočnija.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 464.39 58 58
Kalcij mg 408.88 41 41
Kalij mg 726.51 20 20
Niacin mg 13.56 97 68
Vitamin C mg 13.09 17 15
Vitamin D μg 5.59 3 3
Vitamin A μg 1520.36 38 30
Sol g 3.45 0 0
Bjelančevine g 28.73 - -
Vlakna g 4.78 - -
Ugljikohidrati g 70.6 - -
Masti g 20.89 - -