Meni Search

Sastojci

300 g suhog bunceka (svinjske koljenice)
300 g pilećeg filea
1 žlica domaće svinjske masti
200 g smeđih šampinjona
1 crvena paprika
200 g Heljdine kaše Zlato polje
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
300 g krumpira
1 žličica Vegeta Maestro chilija
1 žlica nasjeckanog peršina
200 g kiselog vrhnja
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Chili mljeveni

Chili mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 8 osobe 90 min

  • 1 Heljdinu kašu namočite u mlaku vodu i pustite da odstoji, a koljenicu i krumpir zasebno skuhajte u blago posoljenoj vodi.
  • 2 Zakuhajte 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac, prokuhajte par minuta i maknite s vatre.
  • 3 Na zagrijanu svinjsku mast stavite sitnije narezani luk i kratko popržite. Dodajte pileći file i 2/3 svježe paprike narezane na kockice i pecite dok piletina ne dobije lijepu boju.
  • 4 Dodajte šampinjone narezane na ploške, kratko ih popecite, pa dodajte namočenu i ocijeđenu heljdinu kašu. Dobro izmiješajte, podlijte kipućim temeljcem, pa ponovo promiješajte i uklonite s vatre.
  • 5 Dodajte mljeveni chili, Vegetu, kuhani očišćeni buncek narezan na kockice i kuhani krumpir narezan na kockice. Lagano izmiješajte i prebacite u dublju vatrostalnu posudu.
  • 6 Ostatak paprike narežite na deblje rezance i posložite po smjesi u posudi. Po smjesi žlicom rasporedite vrhnje, pospite ga mljevenom crvenom paprikom i nasjeckanim peršinom.
  • 7 Posudu prekrijte papirom za pečenje, vežite kuhinjskim koncem i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C na 20-25 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, oprezno otvorite i odmah poslužite.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke