Meni Search

Uz ovo lagano jelo poslužite salatu od rikule koju ste začinili limunovim sokom, soli, paprom i maslinovim uljem.

Sastojci

500 g sira ricotta
naribana korica 1 limuna
sok 1 limuna
3 žlice maslinovog ulja
2 tikvice
3 rajčice
1 patlidžan
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
150 g Salse blage Podravka
50 g rikule
sol
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro chili i sol

Koristili smo

Chili i sol

Chili i sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 70 min

  • 1 Ricotti dodajte chilli, papar, sol, limunovu koricu i sok, ružmarin i maslinovo ulje.
  • 2 Povrće narežite na tanke ploške te ih na dasci složite u dugačak red. Red složen od tankih ploški rajčica, patlidžana i tikvica namažite smjesom od aromatizirane ricotte. Sve skupa zarolajte.
  • 3 Na dno nauljenog kalupa stavite salsu. Na salsu položite povrtne rolice.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 260 °C oko 50 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 749.27 94 94
Kalcij mg 969.47 97 97
Kalij mg 963.43 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.02 15 15
Niacin mg 8.47 61 42
Vitamin A μg 2747.6 69 55
Bjelančevine g 34.72 - -
Vlakna g 6.3 - -
Ugljikohidrati g 17.19 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.08 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.71 - -
- zasićene masne kiseline g 23.5 - -
Masti g 46.55 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke