Meni Search

Celer možete zamijeniti komoračom.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
800 g odrezaka tune ili palamide

Za prilog:
20 g maslaca
400 g malih tikvica s cvjetićima
150 g korijena celera
60 g mladog luka

Za umak:
4 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegeta Maestro mažurana
2 žlice limunova soka
2-3 žličice Vegete mediteran
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Mažuran

Mažuran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 50 min

  • 1 Pripremite umak tako da pomiješate maslinovo ulje, peršin, mažuran, limunov sok, Vegetu mediteran, papar i protisnuti češnjak.
  • 2 Za prilog, na maslacu popecite ploške tikvica i celera te mladi luk.
  • 3 Povrće zalijte s malo vode, dodajte 2 žlice pripremljenog umaka, poklopite i pirjajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  • 4 Na maslinovom ulju, u teflonskoj tavi, ispecite riblje odreske, a potkraj pečenja prelijte ih ostatkom umaka.

Posluživanje

Tople riblje odreske poslužite s pirjanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 134.2 45 34
Fosfor mg 593.45 74 74
Kalij mg 933.01 25 25
Niacin mg 27.09 194 135
Vitamin C mg 19.88 27 22
Vitamin D μg 432.8 216 216
Vitamin A μg 4981.3 125 100
Sol g 0.41 0 0
Bjelančevine g 48.92 - -
Vlakna g 2.53 - -
Ugljikohidrati g 9.13 - -
Masti g 34.46 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke