Meni Search

Rižu pržite tako dugo dok ne postane staklasta jer će upravo to pridonijeti aromatičnosti rižota i spriječiti gnjecavost riže.

Sastojci

250 g riže Arborio Podravka
3 žlice maslinova ulja
500 ml vode
1 žlica Vegete Natur univerzal
60 g luka
1 vrećica zamrznute mješavine povrća Kraljevski mix Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro kurkume
½ žličice Vegeta Maestro crnog mljevenog papra

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 25 min

  • 1 Rižu operite i lagano popržite na žlici maslinova ulja.
  • 2 U vodu koju ste zakuhali dodajte Vegetu Natur univerzal i njome podlijevajte poprženu rižu pa je kuhajte poklopljenu na laganoj vatri tako dugo dok nije kuhana (20-ak minuta).
  • 3 Na preostalom zagrijanom maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk do zlatnožute boje, dodajte zamrznuto povrće, protisnuti češnjak i pirjajte na laganoj vatri 10 – 15 minuta.
  • 4 Pirjanom povrću dodajte kuhanu rižu, pospite kurkumom i paprom i sve lagano izmiješajte.

Posluživanje

Poslužite kao prilog uz pečeno meso i zelenu salatu.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke