Meni Search

Sastojci

500 g pilećeg filea
1 žlica Vegete Natur za piletinu (15 g)
250 g patlidžana
sol
3 žlice maslinova ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
320 g Arborio riže Zlato polje
sol
Vegeta Maestro crni papar
30 ml slatkog vrhnja
svježi vlasac

Koristili smo

Vegeta Natur za piletinu

Vegeta Natur za piletinu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 60 min

  • 1 Pileći file prerežite da dobijete odreske, pospite Vegetom Natur za piletinu i istrljajte te ostavite stajati 30 minuta.
  • 2 Patlidžan ogulite, narežite na kockice i stavite u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte 20 minuta, ocijedite i usitnite u pire.
  • 3 Na zagrijanom ulju u široj tavi popecite pileće odreske do zlatne boje i izvadite sa strane.
  • 4 U tavu na masnoću stavite sitno narezan luk i popecite do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak i opranu rižu te kratko popecite uz miješanje.
  • 5 Ulijte tople vode da prekrije sadržaj, dodajte sol, papar i pirjajte na laganoj vatri uz miješanje i po potrebi podlijevajte vodom po potrebi.
  • 6 Potkraj umiješajte pire od patlidžana i slatko vrhnje. Piletinu narežite na trakice.

Posluživanje

Poslužite topli rižoto, preko njega piletinu i sve pospite narezanim vlascem.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke