Meni Search

Sipe ne pecite dugo da ne postanu žilave.

Sastojci

600 g malih sipa
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
600 g krastavaca
200 g cherry rajčica
1 žličica Vegete
ulje za premazivanje roštilja

Za preljev:
100 ml maslinova ulja
1 češanj češnjaka
5 žlica nasjeckanog peršina
80 ml narančina soka
1 žlica limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 35 min

  • 1 Sipe očistite, operite i posušite na upijajućem papiru. U odgovarajuću zdjelu stavite rajčice narezane na četvrtine i masline bez koštica. Krastavce djelomično ogulite, očistite od sjemenki, narežite na ploške i dodajte rajčicama.
  • 2 Rešetke roštilja dobro zagrijte, premažite uljem i na njih stavite pripremljene sipe. Pecite ih sa svake strane 3-4 minute, maknite s rešetaka, pospite Vegetom pa dodajte rajčicama i krastavcima.
  • 3 Maslinovo ulje pomiješajte s protisnutim češnjakom, peršinom te narančinim i limunovim sokom.

Posluživanje

Preljevom začinite narezano povrće i sipe s roštilja te poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 635.45 79 79
Kalcij mg 185.45 19 19
Kalij mg 949.53 26 26
Niacin mg 7.41 53 37
Vitamin C mg 44.31 59 49
Vitamin E mg 11.32 51 51
Vitamin A μg 1557.94 39 31
Sol g 4.37 0 0
Bjelančevine g 26.49 - -
Vlakna g 2.23 - -
Ugljikohidrati g 11.23 - -
Masti g 27.49 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke