Meni Search

Zelenu salatu možete zamijeniti rikulom, matovilcem ili nekom drugom salatom.

Sastojci

2 male lepinje
2 jaja
70 g svježeg krastavca
2 lista zelene salate
150 g Eva tuna komada u biljnom ulju
100 g malih rajčica
90 g majoneze light

Za umak:
3 žlice maslinova ulja
2 žlice limunova soka
2 češnja češnjaka
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
½ žličice Vegete
1 žlica peršina
1/2 žličice Vegeta Maestro bosiljka

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe 30 min

  • 1 U zdjelici pripremite umak od maslinovog ulja, limunova soka, protisnutog češnjaka, papra, Vegete, peršina i bosiljka.
  • 2 Lepinje prerežite popola te ih kratko popecite na tavi s obje strane.
  • 3 Jaja tvrdo skuhajte, ogulite i narežite na ploške. Rajčice prepolovite napola, a djelomično oguljene krastavce narežite na kolutiće.
  • 4 Donju stranu lepinja premažite pripremljenim umakom, pa rasporedite salatu, tunu, jaja, krastavac, rajčice, ukrasite majonezom i poklopite.

Posluživanje

Ovaj bogat gurmanski obrok poslužite odmah i uživajte.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.66 51 51
Kalcij mg 126.52 13 13
Kalij mg 569.73 15 15
Niacin mg 19.26 138 96
Vitamin C mg 21.51 29 24
Vitamin D μg 203 102 102
Vitamin A μg 1150.71 29 23
Sol g 3.19 0 0
Bjelančevine g 34.96 - -
Vlakna g 2.72 - -
Ugljikohidrati g 47.53 - -
Masti g 53.84 - -