Meni Search

Pazite da meso kompletno obuhvati jaje, ali pritom pazeći da ovojnica od mesa nije niti predebela. Ako se to i dogodi i jaja su gotova izvana, a iznutra su i dalje ostala sirova, dovršite ih u pećnici (2-3 min. 180 °C.)

Sastojci

6 velikih jaja
500 g mljevene svinjetine
1/2 žličice soli
1/2 žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro peršin
1 deblja kriška kruha
suncokretovo ulje - za prženje
1 jaje - za paniranje
1 šalica Glatkog brašna Podravka
1 šalica krušnih mrvica

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 0 osobe 40 min

  • 1 Kuhajte jaja 10 minuta ili manje ako želite da budu mekša. Odložite ih u hladnu vodu da se ohlade. Ogulite jaja i stavite ih na stranu. Dok se jaja hlade, začinite svinjsko meso.
  • 2 Natopite krišku kruha u mlijeko. U meso dodajte sol, papar, Vegetu i suhi peršin i umiješajte zajedno. Položite komad plastične folije na pult i stavite oko 2 žlice mesa i pritisnite ga prema dolje u oblik pravokutnika. Mora biti dovoljno dugačko i široko da samo pokrije jaje.
  • 3 Stavite jaje na jedan kraj mesa pravokutnika i preklopite plastiku, tako da meso okružuje jaje. Pazite da meso u potpunosti okruži jaje. Stavite oblikovana jaja na hlađenje.
  • 4 Zagrijte dovoljno ulja tako da su jaja pokrivena. Uvaljajte jaja u brašno, razmućena jaja i mrvice.
  • 5 Kada je ulje vruće, stavite jaja i okrenite ih povremeno do zlatnosmeđe boje. Ovo traje oko 3-4 minute. Ocijedite na papirnatom ručniku. Jedite toplo ili hladno.

Posluživanje

Toplo ili hladno. Uz laganu lisnatu salatu (npr.matovilac) i uz umak pripremljen na bazi majoneze, senfa i limunovog soka.

Male tajne

Prilikom oblikovanja mesa savjetujemo da to radite u plastičnoj foliji gdje ćete zapravo kroz trljajući meso dlanovima obući jaje u meso i na taj način izbjeći lijepljenje mesa za ruke.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke