Meni Search

Sok i ploške limuna dati će sočnost i održanu čvrstoću nježnom pilećem mesu.

Sastojci

4 srednja pileća filea
100 g maslaca
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro peršina
½ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
2 limuna narezana na ploške
korica 1 limuna
sok ½ limuna
2 žlice maslinova ulja
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 45 min

  • 1 Za maslac sa začinima, u manjoj posudi pomiješajte maslac sobne temperature, sušeno bilje, koricu i sok limuna. Sve dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu.
  • 2 Na prozirnu foliju razmažite pripremljeni začinjeni maslac u tankom sloju. Zarolajte da dobijete oblik valjka promjera 1,5-2 centimetra, stisnite krajeve folije i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
  • 3 Pileća prsa na nekoliko mjesta vodoravno zarežite nožem. Pospite ih Vegetom, nakapajte maslinovim uljem, popaprite, dobro utrljajte u meso i ostavite na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da se začini sjedine s piletinom.
  • 4 Na zagrijanu tavu stavite pripremljene filee, poklopite ih ploškama od jednog limuna, a sa strane stavite drugi limun narezan na četvrtine. Pecite dok piletina s donje strane ne požuti i počne se odvajati od tave. Ploške limuna maknite sa strane, piletinu okrenite i nastavite peći po potrebi okrećući dok meso ne bude gotovo.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite meso. Na svaki komad mesa stavite plošku maslaca sa začinima, plošku limuna, ukrasite četvrtinama limuna i poslužite sa salatom od samonikle salate.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke