Meni Search

Odreske tucite preko prozirne folije.

Sastojci

600 g telećih odrezaka
sol
40 g krušnih mrvica
2 žlice ulja
200 g luka
160 g mrkve
100 g rajčica
200 ml bijelog vina
1-2 kriške pršuta
100 ml vrhnja za kuhanje
80 g nasjeckanog peršina

Za temeljac:
600 ml vode
2 žličice Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 60 min

  • 1 Tanko narezane odreske malo posolite, natucite batom i zarežite na jednoj strani na nekoliko mjesta.
  • 2 Jednu stranu svakog odreska pospite krušnim mrvicama.
  • 3 Na ulju popecite naribani luk, mrkvu, rajčice narezane na kockice i zalijte bijelim vinom. Kratko propirjajte.
  • 4 Dodajte odreske, zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste u kipuću vodu dodali Vegetu i kratko prokuhali.
  • 5 Nakon temeljca dodajte sitno narezani pršut.
  • 6 Potkraj kuhanja dodajte malo vrhnja za kuhanje i pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje

Poslužite vruće s kuhanom tjesteninom.

Male tajne

Temeljac s Vegetom dat će sočnost jelu i dodatno istaknuti dobar okus ovog jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 414.23 52 52
Kalcij mg 130.78 13 13
Kalij mg 970.99 26 26
Niacin mg 19.21 137 96
Vitamin C mg 38.67 52 43
Vitamin D μg 23.55 12 12
Vitamin A μg 12558.4 314 251
Sol g 1.77 0 0
Bjelančevine g 34.37 - -
Vlakna g 3.28 - -
Ugljikohidrati g 20.14 - -
Masti g 8.19 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke