Meni Search

Ovo jelo možete poslužiti s popečenim pinjolima ili naribanim parmezanom.

Sastojci

100 g sojinih ljuskica
2 žlice suncokretova ulja
100 g luka
1 limenka Pelata Podravka (800 g)
3 žličice šećera
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro origana
3-4 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro chilija
4-5 žlica maslinova ulja
250 g špageta od riže

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 50 min

  • 1 Sojine ljuskice stavite u kipuću vodu (oko 300 ml), kuhajte 2-3 minute i ocijedite.
  • 2 Na suncokretovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte pelate, šećer, Vegetu i origano.
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri oko pola sata. Pred kraj kuhanja umiješajte nasjeckani češnjak, bosiljak, čili, maslinovo ulje i pripremljene ljuskice.
  • 4 Sve dobro promiješajte i kratko prokuhajte.
  • 5 Rižine špagete skuhajte i ocijedite.

Posluživanje

Tople špagete poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 278.99 35 35
Kalcij mg 122.87 12 12
Kalij mg 1266.86 34 34
Pantotenska kiselina mg 1.11 16 16
Niacin mg 2.6 19 13
Vitamin E mg 9.57 44 44
Vitamin A μg 1644.37 41 33
Sol g 2.27 0 0
Bjelančevine g 15.99 - -
Vlakna g 7.42 - -
Ugljikohidrati g 80.28 - -
Masti g 24.86 - -