Meni Search

Količina šećera u receptu ovisi o kiselosti kupusa.

Sastojci

1 kg svinjske vratine bez kosti (u komadu)
1 češanj češnjaka
sol
Vegeta Maestro crni papar
1 žličica Vegeta Maestro kima
1 žlica Vegete
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
1 luk

Za prilog:
500 g kiselog kupusa (narezani)
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
100 g Podravskog špeka
1 glavica luka
sol
prstohvat Vegeta Maestro kima
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
2 žlica šećera
1 žlica Oštrog brašna Podravka
1 kg valjušaka

Koristili smo

Kim

Kim

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 120 min

  • 1 Meso pospite Vegetom i popaprite ga.
  • 2 U posudu za pečenje stavite mast, na nju narezani luk, a zatim meso. Meso pospite kimom, premažite s još malo masti, dodajte narezani češnjak, posolite i podlijte s 200 ml vode.
  • 3 Posudu pokrijte i stavite u pećnicu zagrijanu na 150 °C te pecite oko sat vremena. Nakon toga posudu otklopite i pustite da se meso zapeče i dobije rumenu boju (oko sat vremena).
  • 4 Za pirjani kupus u posudi rastopite mast i popržite sitno nasjeckani luk. Zatim dodajte slaninu narezanu na tanke trake. Kratko popecite i dodajte kiseli kupus, začinite s dimljenom crvenom paprikom i kimom.
  • 5 Pirjajte uz miješanje oko 10 minuta uz podlijevanje vodom. Pri kraju umiješajte šećer, brašno i još kratko pirjajte.
  • 6 Valjuške skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 7 Kad je meso pečeno, izvadite ga iz posude da malo odstoji prije rezanja. U istu posudu stavite pripremljeni kupus, valjuške i promiješajte.
  • 8 Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C da se kratko zapeku.

Posluživanje

Meso narežite i poslužite s toplim kupusom s valjušcima.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke