Meni Search

U umak možete za dodatnu aromu staviti 1-2 žlice crvenog vina.

Sastojci

150 g borovnica
malo Vegeta Maestro cimeta mljevenog
3 velike jabuke
60 g maslaca
10 g Oštrog brašna Podravka
2 žličice Vegete
1 svinjski file (500 g)
1 žlica maslinova ulja
50 ml vode
2 žlice šećera
1 žlica Džem extra borovnica Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 50 min

  • 1 Borovnice sa šećerom kratko prokuhajte, pustite da se ohlade i ocijedite bobice, a tekućinu sačuvajte.
  • 2 Svinjski file narežite na medaljone (odreske), pospite ih Vegetom i s jedne strane pobrašnite.
  • 3 Popecite ih na zagrijanom ulju prvo na pobrašnjenoj strani, a zatim do zlatno-žute boje sa svih strana.
  • 4 U međuvremenu na 10 g zagrijanog maslaca lagano popecite jabuke narezane na kriške dok ne dobiju boju, a na kraju ih posipajte cimetom.
  • 5 U tavu iz koje ste izvadili meso dodajte sok od borovnica, džem i lagano prokuhajte pa umiješajte preostali narezani maslac, a na kraju dodajte borovnice.

Posluživanje

Pečene medaljone poslužite uz jabuke i prelijte pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 42 14 11
Fosfor mg 299 37 37
Kalij mg 673 18 18
Niacin mg 11 79 55
Vitamin C mg 9 12 10
Vitamin D μg 23 12 12
Vitamin A μg 553 14 11
Sol g 1.65 0 0
Bjelančevine g 26 - -
Vlakna g 4 - -
Ugljikohidrati g 29 - -
Masti g 20 - -

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke