Meni Search

Tijekom pečenja po potrebi pečenku možete prekriti papirom za pečenje da ne izgori kožica.

Sastojci

2-2,5 kg otkoštene svinjske plećke (s kožom)
½ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
Vegeta Maestro crni papar
Naribana korica ½ limuna
sol
Sok ½ limuna
2 žlice ulja
2 žličice Vegete Pikant

Za prilog:
1 kg žutog krumpira
150 g ploški Pancete Podravka
korica 1 limuna
malo Vegeta Maestro ružmarina
malo Vegeta Maestro majčine dušice
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar

Koristili smo

Majčina dušica

Majčina dušica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe 240 min

  • 1 Meso lagano zarežite po koži.
  • 2 Koricu limuna, timijan, Vegetu pikant, ulje i sok limuna pomiješajte.
  • 3 Meso posolite i natrljajte mješavinom začina između rezova na koži.
  • 4 Stavite peći na rešetku (iznad pleha) u pećnicu zagrijanu na 210 °C oko 30 minuta. Zatim smanjite toplinu pećnice na 160 °C i pecite daljnja 3 sata. U tepsiju stavite malo vode te tijekom pečenja polijevajte sokom od pečenja. Kako bi kožica na mesu bila hrskava opet povisite temperaturu na 230 °C i pecite još malo.
  • 5 Izvadite lim iz pećnice i natkrijte meso s aluminijskom folijom i pustite da odstoji 20-40 minuta prije posluživanja.
  • 6 Krumpir ogulite i narežite na četvrtine. Kuhajte ga u posoljenoj vodi oko 10 minuta.
  • 7 Zatim ga ocijedite i pustite da se malo ohladi. Svaki omotajte pancetom i posložite na lim za pečenje.
  • 8 Pospite ga suhim začinima, nakapajte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C. Pecite dok ne porumeni.

Posluživanje

Pečenu svinjetinu poslužite s pečenim krumpirom i salatom.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke