Meni Search

Ulje za prženje mora biti jače zagrijano da ne upije previše, te ga pecite u nekoliko puta da brže bude gotov.

Sastojci

300 g tjestenine (pljukanci ili rigatoni)
sol
1 ljubičasti patlidžan (oko 300 g)
ulje za prženje (maslinovo)
1 mali luk
2 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
malo Vegeta maestro mljevenog chilia
50 g buđole ili pršuta
50 ml crvenog vina (ili prošeka)
390 g Sjeckane rajčice Podravka
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog bosiljka
100 g mozzarelle
40 g pecorina

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 35 min

  • 1 Očišćeni patlidžan narežite na kockice i popržite u dobro zagrijanom ulju.
  • 2 Kad porumeni izvadite ga i pustite da se ocijedi na kuhinjskom papiru.
  • 3 Za umak, na maslinovom ulju popecite sitno narezani luk do zlatne boje.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, čili, buđolu narezanu na sitne kockice te popecite nekoliko minuta.
  • 5 Ulijte vino, a kada lagano ispari dodajte rajčicu. Pirjajte 5 minuta, posolite, pa dodajte patlidžan i bosiljak.
  • 6 Tjesteninu stavite kuhati u vrelu slanu vodu.
  • 7 Kad je kuhana ocijedite ju i stavite u tavu s umakom dodajući mozzarellu narezanu na kockice.

Posluživanje

Toplu tjesteninu s umakom pospite pecorino sirom i poslužite.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke