Meni Search

U umak po želji možete dodati i malo svježeg začinskog bilja.

Sastojci

100 g luka
300 g komorača
30 g maslaca
1 žličica Vegete
150 ml vrhnja za kuhanje
naribani Vegeta Maestro muškatni oraščić cijeli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
2 žlice limunova soka

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 30 min

  • 1 Luk i komorač narežite na ploške i kratko propirjajte na maslacu. Nastavite pirjati podlijevajući vodom 10-ak minuta.
  • 2 Dodajte Vegetu, vrhnje i još kratko prokuhajte.
  • 3 Komorač i luk usitnite u električnoj sjeckalici i vratite u posudu.
  • 4 Dodajte muškatni oraščić, papar, limunov sok, a po potrebi još malo vode (50 ml), te kratko prokuhajte (oko 1 minute).

Posluživanje

Umak od komorača poslužite uz svjetlije meso (piletinu, puretinu, teletinu).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 77.48 10 10
Kalcij mg 82.64 8 8
Kalij mg 416.34 11 11
Niacin mg 0.86 6 4
Vitamin C mg 14.4 19 16
Vitamin D μg 17.46 9 9
Vitamin A μg 690.42 17 14
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 2.37 - -
Vlakna g 3.17 - -
Ugljikohidrati g 10.48 - -
Masti g 16.09 - -